Op de spits gedreven: slag 1 is voor mij

Geldsnor!

Gister schreef ik over de situatie op het werk. En daarna heb ik denk ik zes uur aan de telefoon gehangen. De situatie is niet makkelijk, want de patenten zijn uiteraard eigendom van het bedrijf, maar waardeloos zonder de uitvinders.

Ik denk dat we er uit gaan komen door de financiële taken te herverdelen. Ceremoniële functie voor huidige cfo, meer boekhouder dan financieel directeur. Hij staat dan minder in de weg. Niet ideaal, maar dat scenario wil ik nog wel een kans geven. Maandag spreken we verder en kijken we of we alles passend kunnen maken. Ik heb mixed feelings, want vertrek van mij betekent dat onze ceo ook stopt, en onze technische brein eveneens. Einde bedrijf dus. De investeerder die hier veel geld in heeft gestoken(miljoenen) zou dit allemaal verliezen en niet welwillend zijn ons de patenten te verkopen.

Het gaat dus vooral om de “cfo” buiten spel te zetten, ook om de verantwoordelijkheid richting de rest te dragen. Wordt vervolgd…

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *