Op naar een tiende maand > 10.000 bezoekers?

Geldsnor!

Ik heb er al vaker over geblogd, want ik maak er geen geheim van: de bezoekersaantallen van mijn blog. Oorspronkelijk begonnen om simpelweg mijn hersenspinsels een plekje te geven – maar inmiddels toch wel een leuke hobby. En ik ben stiekem (nouja, niet stiekem) toch wel blij met de bezoekersaantallen!

Afgelopen maand was de 9e maand op rij met meer dan 10.000 bezoekers. Ik ben in het verleden niet altijd even consistent geweest in de definitie van bezoekers denk ik en heb ook wel eens het aantal paginavertoningen genoemd als het aantal bezoekers. Om dat een beetje consistent te houden, gebruik ik dat nu weer.

Een mooi rijtje vanaf september 2021. Eigenlijk had alleen augustus weinig verkeer: net geen 8000 pagina’s.

De afgelopen maand was een topmaand. Hoewel het aantal bezoekers veel kleiner was dan de maanden ervoor, ben ik er zeer content mee. Want in de wintermaanden is er (bijzonder) veel gezocht op termen als gasverbruik bij het douchen en besparen op warm water. In mei was dit minder relevant: het nieuwtje voor de meeste mensen is er nu vanaf en gasverbruik is nu eenmaal niet zo belangrijk in het zomerhalfjaar.

Grappig om te zien is dat een aantal blogposts verrassend goed scoorde: mijn blogpost over de 2000 EUR per maand is 700x gelezen op één dag. Een blogpost die minder dan een half uur kostte om te typen!
Een andere post, die véél meer tijd kostte (namelijk: de aanpassing van de salderingsregeling) 620 keer. En een blogpost die me nog geen 5 minuten heeft gekost nog altijd 450x (iets met een oranje lampje…). Misschien moet ik vooral korte, niet al te diepgaande artikelen schrijven?

Herkomst van bezoekers

Veruit de meeste bezoekers komen “direct” op de site. Dat zijn mensen die de URL direct intypen of een bookmark hebben, of automatische suggesties van Google (die het adres aanvult in de adresbalk als je geldsnor intypt). De rest komt via Google met 2470 verwijzingen, 1400 via sociale kanalen (meestal Blogger sites) en een kleine 700 via referrals (andere verwijzende websites). Dank daarvoor!

Search Engine Optimization

Dit blog is niet woest geoptimaliseerd voor zoekmachines. Daar moet ik misschien iets mee doen. Misschien ook niet. Er wordt per maand meer dan 10.000 keer gezocht op google naar “douwe egberts punten” en met wat varianten er bij zelfs meer dan 15.000 keer. Toch krijg ik maar een fractie van dat verkeer – ondanks de vertoningen op de eerste pagina in de zoekindex.

Aan de andere kant is deze site een hobby. Geen geldverdienmachine. De baten zijn net voldoende om de kosten te dekken, en dat is prima. Aan de andere kant hoop ik een grotere invloed te hebben. Noem het overmoed. Maar er is zovéél onwetendheid over mijn “paradepaardjes” (energie) dat ik toch hoop daar een groter publiek mee te kunnen bereiken.

Ik ga dus wel het een en ander aanpassen. Maar niet zoveel, en niets waar jullie direct iets van merken. Wees gerust. Ik ga géén cursussen aanbieden, al voel ik wel een fileer-blogpost aankomen over het aanbod van “cursussen” van sommige bloggers. Maar ik weet nog niet of ik me daar écht aan ga wagen. Al staat het in concept al klaar…

Voor de doelstellingen dit jaar: vorig jaar had ik 182.852 pageviews. Daarvan waren er 74749 in de eerste 5 maanden van dat jaar. Dit jaar ligt het niveau bijna 13.000 hoger. Als ik dat extrapoleer kom ik op 208.000. Lijkt me een mooi aantal.

Laat ik het zo zeggen: ik zag onlangs iemand op LinkedIn blij verkondigen dat hun bedrijfssite (wat hun primaire business is) 10.000 bezoekers opleverde. Dan doe ik het zo slecht nog niet, tussen de bedrijven door ;-).

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

One thought to “Op naar een tiende maand > 10.000 bezoekers?”

  1. Ik ben een van je nieuwe lezers en ik ben blij met je nuchtere blogs. Ook de extra achtergrondinformatie is nuttig! Ik heb nu een klein groepje bloggers gevonden die me aanspreken, maar om iedereen te vinden kostte me wel wat moeite. Veel waden door moerassen van mensen die cryptocursussen aanbieden als DE weg uit de armoede, lol. Of inderdaad heel oppervlakkige dingen schrijven. of telkens vrijwel hetzelfde, maar dan elke keer een andere titel. De sites die me aanspreken hebben allemaal gemeen dat ze nuchter zijn, positief ingesteld, persoonlijk in plaats van hype-positivo-goeroe, en niet constant proberen om me wat aan te smeren/me op een link te laten klikken. Mocht je dat soort sites/cursussen willen fileren ga gerust je gang. Een aantal van deze mensen verdienen flink -ook omdat bv de partner dan wel een goedbetaalde baan heeft- en maken in feite misbruik van mensen die hopen het ook goed te krijgen door middel van het volgen van een amateuristische cursus.
    -JennyL

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *