Over dit blog: wat te verwachten in 2022

Geldsnor!

In 2022 ga ik dapper door met bloggen. 2021 was namelijk een groot succes, in mijn ogen. Ik heb er veel lol aan gehad. Net als veel anderen: dit blog is door meer dan 140.000 mensen bezocht, samen goed voor meer dan 200.000 pagina-weergaven.

2022 wordt vast een leuk jaar: ik ga veel op vakantie, en begin met een 8-daagse zakenreis. Ongetwijfeld zal ik ook heel wat te klagen en te zaniken hebben. Hoort er ook bij.

Maar ik ga vooral (aan het begin) werken aan een heel nieuw topic: geo-arbitrage in Nederland. Waar kun je het beste wonen, om financieel onafhankelijk te worden en om financieel onafhankelijk te blijven? Het eerste is een combinatie van hoge inkomens en lage lasten. Het tweede is vooral lage lasten. Zaken als eten (hoe duur zijn supermarkten, door het land heen, of zijn Duitse supermarkten echt goedkoper en loont het om aan de grens te wonen). Energie: waar is het door het jaar heen (vooral in de winter!) zachter en relatief windstil (dit is zeer belangrijk voor je stookkosten) en waar levert zonne-energie het meest op, wederom in de winter.

Maar ook zaken als de gemeentelijke belastingen, gekoppeld aan de lokale WOZ-waarde, andere gemeentelijke lasten en vele andere parameters. Een hoop werk. Maar vast leuk om uit te zoeken.

Tot volgend jaar!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

5 gedachten over “Over dit blog: wat te verwachten in 2022”

 1. Leuk! Ik denk dat de conclusie gaat zijn dat elke regio voor en nadelen heeft en de daarbij behorende kosten. Ben benieuwd of het zich uit-middeld over een langere periode.

  In ieder geval een goed uiteinde gewenst! En zie je in 2022!

 2. Leuke onderwerpen, ik kijk uit naar je blogjes in het komende jaar! Qua koude kun je volgens mij het beste in het Zuiden wonen en qua windsnelheden het beste zo ver mogelijk bij de zee vandaan.
  Hier in het noordoosten dus tamelijk ongunstig 😉
  Wel is het zo dat je in het noordoosten, in de Groninger veenkolonies nog tamelijk goedkope huizen vindt, dat geldt ook voor de Eemsmond, rond Delfzijl en in het centrum het aardbevingsgebied. In de stad Groningen zijn de woningen niet heel goedkoop.

  1. Klopt, maar wonen in Zuid-Limburg is niet goedkoop als je wilt blijven wonen zoals hij nu doet. Dan ben je op de dorpen in het Heuvelland aangewezen en daar is het duur wonen. Je woont er mooi, maar je hebt ook heel veel toeristen die rondrijden op lawaaierige motoren, heel veel wielrenners die denken dat de weg van hun is, veel wandelaars die op de mooiste plekjes hun rommel achterlaten enz. De rust is zeker in het vakantieseizoen ver te zoeken. Ik woon aan de rand van het Heuvelland in de gemeente Voerendaal. Het is er mooi wonen, wel duur, maar je hebt alle voordelen van wonen in een redelijk rustig dorp en de stad dichtbij. Je zit er perfect qua reizen, alleen een grote internationale luchthaven ontbreekt.

   Maar wij zijn gewend om naar de Euregio te kijken en hebben dan eigenlijk alles bij de hand. Drie Acedemische ziekenhuizen, 2 operagebouwen, perfecte treinverbindingen (zodra je de grens over bent zit je zo op het grote internationale netwerk), diverse Hogescholen en Universiteiten. En vlak bij mooie wandelgebieden zoals het Heuvelland, de Eifel en de Ardennen.
   Wat hebben we niet… de extreme problemen van de echt grote steden zoals Rotterdam en Amsterdam.

   1. Vergeet het voordeel niet dat je veel sneller in zuidelijke vakantielanden bent, en het warmere weer in zomer en voorjaar!

 3. Ik vind het hier in een middelgrote gemeente in de Randstad nog steeds prettig wonen. Ook fijn is dat mijn vader hier 30 km vandaan woont. Hij rijdt nog zelf auto en komt regelmatig langs bij mij. Ik ga wat minder vaak zijn kant op omdat ik nog 5 dagen per week werk. Ook een grote stad in de buurt voor ‘grote stad dingen’ en polder en strand en rivier dichtbij voor ontspanning, mooie fietstochten en wandelingen. Misschien een andere stek na mijn pensioen? Ik kijk uit naar je blogs Snor! Voor nu fijne jaarwisseling en gelukkig 2022!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *