Plantjes gescoord & lekkere oogst

Geldsnor!

Het is niet makkelijk de laatste weken: tuinieren. Maar het hoort er bij. Het is droog, het is heet, het is stoffig en de plantjes hebben het zwaar.
De regentonnen zijn al wekenlang leeg, dus moet er af en toe gesproeid worden met ouderwets water. Dat doe ik niet lichtvoetig en niet voor de lol: ik vind het vreselijk.

Maar het is ook vreselijk om de nieuwe beukenhaag dood te zien gaan, of de oogst te zien mislukken. Dus de heggen, aardbeien, courgettes en boontjes krijgen water. De overige planten, zoals de kiwi’s, frambozen en druiven krijgen geen druppel. Ook het gazon krijgt geen druppel.

De courgettes zijn wel leuk: die heb ik gekregen van een moeder op het schoolplein. Ze had ze over en vond het zonde als ze niet zinvol waren. Hmmz, no pressure….In onze hete voortuin. Maar goed: ze doen het nog, ze overleven en groeien.

De aardbeien doen het overigens fantastisch (met water) en ook de boontjes komen er aardig door. De rode bessen zijn al rijp, evenals de blauwe bessen en de vroege framboos. Dit is dan ook hét fruitseizoen, waarbij er al heel wat kilo’s aardbeien doorheen zijn gegaan. Heerlijk, duurzaam én goedkoop!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

3 gedachten over “Plantjes gescoord & lekkere oogst”

 1. Hier vreet de coloradokever de aardappelplanten op. Voldoende water, dus de rest gaat goed.
  Ik ga pyrethrum die ik nog in voorraad heb spuiten. Het veld is 20m2. Gaan ze niet naar magere Hein, dan stop ik een paar jaar met telen. Wachten tot ze het onder de grond opgeven.

  1. Je kunt ook gewoon tegen de planten slaan zodat de larven op de grond vallen. Ze zijn niet zo mobiel dat ze weer allemaal op de plant komen.
   Dan hoef je geen gif te spuiten wat voor heel veel goede insecten ook heel schadelijk is.

   1. Klopt. Tussen je vingers doodknijpen. Maar ik ga niet dagelijks naar de tuin. Het weer is bewolkt nu. Aaltjes zouden ook kunnen. Aardappelen eten is niet super gezond. Ik kan de grond ook prima voor iets anders gebruiken. 100 aardbeienplanten bijvoorbeeld. Een paar jaar niks geeft hoop ik goed resultaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *