Poepsplosie: een pleidooi voor drukknopen in babykleding

Geldsnor!

Misschien herken je het. Een baby van een paar weken oud. Krampjes, buikpijn. Het moet allemaal nog goed gaan werken daar binnen.

Dan. Een schreeuw van pijn, strekkende beentjes, van kramp vertrokken gezichtje. Een scheet, het geluid wat lijkt op een leeglopend bad. Je hoopt. Je kunt alleen maar hopen. Je ruikt. Een weeïge lucht van babypoep dringt zich op aan je neusvleugels. Je hoopt nog een keer. Je houdt de illusie even in stand. De illusie dat het vocht wat je voelt water is.

Je staat op. Loopt naar de trap, naar boven. Misschien valt het mee. Je legt het kindje op de commode. Kak! Dat schattige boxpakje heeft van die knoopjes die door-en-door gaan. Je bent te laat. De hoop dat het van het gaatje tot het naadje vol is vervliegt. Je hoopt maar dat de hulptroepen beneden je roep door de babyfoon horen: dit wordt een badje!

Alsjeblieft. Drukknoopjes. Want in sommige situaties telt iedere seconde!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

4 gedachten over “Poepsplosie: een pleidooi voor drukknopen in babykleding”

  1. Tip van de dag: de meeste rompers kun je naar beneden afrollen. Daarom hebben ze van die speciale schoudertjes. Dan hoeft het allemaal niet ook nog over het hoofdje…

    1. Met die rompers ben ik bekend, en da’s geen probleem. Het betrof hier ook niet de romper, maar het “pyjamapakje”. De romper was hier nog een overslag-romper, ideaal als ze nog heel klein zijn (en vreselijk als ze een paar maanden ouder zijn).

  2. Wij hadden voor omze babyzoon van die handige overslag rompertjes van petit bateau gekregen. Met drukknopjes. Overigens zelden dergelijke poep problemen. Zoonlief kreeg een flesje en we moesten eerder oppassen voor verstopping. Ik denk er nog wel eens aan als ik hem, nu 21 jaar oud voorbij zie schuiven.
    succes.

    1. Hier borstvoeding (okergeel is dan ook de kleur van de dag bij dit soort problematiek). De overslagrompers zijn ideaal. Pyjamapakjes vreselijk (en dat was hier het probleem, als je al afgepeld hebt tot de romper heb je een aardig beeld van de “schade”).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *