Raadt het snoetje

Geldsnor!

Om met de deur in huis te vallen: já ik heb een jetlag. Dus neem mijn berichtje vandaag niet té serieus. Daar waar ik ben, is het 9 uur vroeger dan bij jullie. Dus waar het bij jullie lunchtijd is, is hier het restaurant in het hotel nog dicht. Ik ben op reis, tot begin volgende week. Eerlijkheidshalve: een welkome afwisseling op de afgelopen weken en hopelijk wat tijd om alles te overdenken in de bubble waar ik nu inzit: even geen gezinsverantwoordelijkheden. Geen rennende kinderen om me heen, geen huilende baby. Constatering, geen klacht.

Toen ik gister op Schiphol aankwam en in de rij stond om in te checken, heb ik een nieuw spelletje bedacht. Zoals de meeste mensen vind ik “mensen kijken” een leuke bezigheid. Ik doe dit vrij neutraal, observerend. Dus zonder conclusie te trekken. Dat is iets wat ik mezelf probeer aan te leren. Zo zag ik gister iemand op het vliegveld met het mondkapje een beetje raar. Dat leek zo: het mondkapje zat in het midden van een vlakte. Er was geen nek zichtbaar bij de meneer. En ook geen kin (of eigenlijk meerdere). Observatie. Geen waarde.

De meneer had een schijnbaar prachtige dame mee. Uit het gesprek was duidelijk op te maken dat het zijn dochter was (maar ruim volwassen). Ze was welgevormd en gekleed. En dan valt toch op: als je het halve gezicht niet kunt zien, is het behoorlijk moeilijk in te schatten of iemand daadwerkelijk uiterlijk plezant is om naar te kijken. Zo heb ik de uren in de rij doorgebracht, met het bekijken van de honderden mensen in de rij. Zou hij een sikje hebben? O, die heeft een neuspiercing. Etcetera.

Het heeft me de 2 uur bij de wachtrij in ieder geval bezig gehouden. Daarna 11 uur in een vliegtuig gezeten. Geen pretje. Wel weer een hoop films gekeken. Tenet (leuk maar toch wel aardig voorspelbaar), Room (tranentrekker!), Everest (indrukwekkend, helaas weinig realistisch verfilmd op sommige stukken).

Zo, nu eens kijken of ik wat kan sporten in dit hotel midden in de nacht. Slapen gaat niet meer en de dagen deze week zullen héél érg láng zijn…

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

One thought to “Raadt het snoetje”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *