Reality check: we hebben het zo slecht nog niet

Geldsnor!

Af en toe is Geldsnor een Zeurpiet. Ik klaag regelmatig over de achterburen. Simpelweg omdat ik last van ze heb. Ik zanik soms over andere dingen: stank, drukte, lawaai.

Maar ik heb recentelijk een nieuw klusje opgepakt. We gaan de garage verbouwen. En dat betekent dat we achter de garage een overdekte fietsenstalling moeten bouwen. En dat betekent weer dat er een stoep gelegd moet worden.

Dus Vrouwe Geldsnor ging de donkere paadjes van het internet afstruinen naar stoeptegels. En die hebben we gevonden, in een stad hier niet ver vandaan. Geldsnor heeft uiteraard een eigen aanhangwagen, en het was dus een relatief koud kunstje om de stoeptegels op te halen. Hoewel, koud kunstje…Het was vrij warm afgelopen zaterdag.

Enfin: zo geschiedde het dat Geldsnor als Plattelander naar de Stad ging. Dat probeer ik te voorkomen, maar ik kwam er nu niet onderuit. Ik kwam terecht in een vrij keurige straat, omgeven door volksbuurten. Gezellige buurten, zoals een makelaar zegt met veel leven op straat. Kratjes bier in de voortuin en jolige muziek.

Even los van het feit dat ik me heb rondgesjouwd, realiseerde ik me eens te meer: zo slecht heb ik het niet. Ik heb weinig reden tot klagen, met betrekking tot de buurt. Ze woonden in deze wijk hutje-mutje en de tuintjes waren klein. Alles betegeld, en alles dus ook loeiheet. Geen schaduw, geen verkoeling. Uit diverse tuinen steeg (binnen redelijke proporties) muziek op, de lucht van een barbecue en lachende mensen.

Bij thuiskomst stond ik in mijn vrij ruime tuin te bedenken dat er maar één huis is met een beetje inkijk in onze tuin. Dankzij het formaat van de tuin is het huis van de achterburen 20 meter verderop, en aan beide zijkanten zit er 10 meter tussen de huizen.

Dus nee, veel reden tot klagen heb ik niet. Maar het was wel warm…!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

3 gedachten over “Reality check: we hebben het zo slecht nog niet”

  1. Na je titel had je niets meer hoeven schrijven 😉
    Luxe went nu eenmaal snel. Het punt is dat je er af en toe bij stil moet staan, anders bekijk je (ik ook) de wereld vanuit een uitzonderingspositie.

  2. Fijn dat je zo tevreden bent! Ik ben ook iemand die fijn woont en daar keuzevrijheid in heeft gehad. Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. Terecht dat je af en toe je zegeningen telt en het niet allemaal vanzelfsprekend vindt. Ik heb regelmatig te maken met studenten en ouders die het minder goed hebben dan ik en ik realiseer me dan ook regelmatig hoe goed ik het heb. Warm hebben we het allemaal, maar als je dan ook nog klein behuisd bent, omringd door steen en weinig groen dan is het nog wat warmer!

  3. Hee ik was gewend aan de benaming mijn lieftallige echtgenote maar ik vind Vrouwe Geldsnor ook wel wat hebben hoor!!! Een fijne woonplek is heerlijk en met kleine kinderen zoals bij jullie is het ook prettig om rond het huis de ruimte te hebben. Het is ook zeker een voorrecht als je min of meer kunt kiezen waar je wilt wonen.
    Je bewust zijn dat dit voor veel mensen geen vanzelfsprekendheid is zorgt voor de noodzakelijke aarding en beentjes die op de grond blijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *