Reorganisatie

Geldsnor!

Sinds een paar maanden ben ik leidinggevende van een team van een man of 10 (eerlijk is eerlijk, het is 60/40, net iets meer mannen). En dat vind ik ontzettend leuk. Ik krijg goede feedback en heb het erg naar mijn zin.
Het bedrijf was, en op lange termijn is, groeiende. Maar natuurlijk spelen er de “typische problemen”. Een medewerker die thuiszit met een burnout. Iemand moeten ontslaan omdat het een absolute nitwit was en gruwelijk de afdeling verstoorde. Dat soort dingen.

Maar mán wat heb ik het naar mijn zin.
Recentelijk was er een kleine “hick-up”. We hebben te maken met uitdagende (tijdelijke) marktomstandigheden waar ik verder niet over uit kan wijden. Maar het resultaat is dat er een aantal mensen uitmoet. Nu nog vooral gedetacheerden, maar ook contractverlengingen zijn geen automatisme meer.
Dat brengt een hoop onrust met zich mee. Gesprekken met iedereen, blijven motiveren en begeleiden voor hen die het betreft die moeten vertrekken. Maar ook het eerlijk verdelen van het werk wat overblijft.

Dit is ook (zeker voor de jongsten in mijn team) heel leerzaam. Het is namelijk gewoon spannend. Niet iedereen heeft zijn zaken goed voor elkaar en veel mensen maken zich zorgen. Die kan ik niet volledig wegnemen, maar ze wel begeleiden in het proces.
Het doet me ook denken aan een tegeltje die ik ooit in een serie heb zien hangen aan de muur (volgens mij was het in The Walking Dead): Rough seas make good sailors.

Een variant op “when the going gets tough, the tough get going”. Je hebt de kans om uit te blinken en je te onderscheiden. De onzekerheid is niet leuk, maar de kracht zit in dit ombuigen in een andere energie. We kunnen met onze afdeling een enorme bijdrage leveren aan de winstgevendheid, werkkapitaal en cashflow. Dáár moeten we onze energie op richten. En dat lijkt best aardig te lukken.

Op naar de laatste maand van het jaar. Niet bij de pakken neer gaan zitten dat onze CAO verhoging niet doorgaat, dat bonussen niet worden uitgekeerd en we hetzelfde werk moeten doen met een aantal collega’s minder.
Ik ben graag de kapitein – en als het stormt sta ik op de brug.

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

3 gedachten over “Reorganisatie”

  1. Bij mijn bedrijf moesten ze een paar jaar geleden ook bezuinigen en zijn er contracten niet verlengd. Daarna gingen er een paar mensen met pensioen (wat natuurlijk best te voorspellen was geweest), en toen moesten er snel nieuwe collega’s aangetrokken worden om de pensioengangers te vervangen.

    Laatst tijdens de lunch hadden een paar collega’s het over de collega’s die toen moesten vertrekken: daar hadden een paar hele goeje tussengezeten. Jammer dat die niet hadden kunnen blijven, want nou moesten we het doen met X en Y, die snel aangenomen waren toen de pensioengolf begon.

    Dus ook al kun jij er waarschijnlijk ook niet heel veel aan doen: soms kan het goed zijn voor een bedrijf om éven een jaar of twee wat meer uit te geven aan salarissen, als dat maar betekent dat je de goede mensen kunt houden totdat de storm bedaard is. Gooi ze niet meteen overboord!

    Jammer dat mijn bedrijf die vooruitziende blik gemist heeft, want inderdaad, X en Y doen maar ongeveer 85% van hun werkzaamheden goed genoeg…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *