Sinterklaas: 70 EUR aan cadeautjes

Geldsnor!

Gisteravond hebben we de cadeautjes ingepakt voor de kinderen. Enkele dingen zijn nieuw (zoals een stepje van de decathlon voor allebei), andere tweedehands (een politiesetje van een walkie-talkie & een zwaailicht zonder geluid, 2.75 EUR) of zelfs gratis afgehaald: een wereldbol met lampje voor de oudste.

We zaten het gister eens bij elkaar op te tellen, nadat ik gezegd had dat het wel heel veel cadeautjes zijn. Het was namelijk een grote doos vol, plus nog een jutezak. En nog een jutezak. Maar wat blijkt? Het was nog geen 70 EUR. Hier komt overigens nog 80 EUR bij aan eten van een lokaal restaurant (tapa’s), omdat het op Sinterklaasavond niet handig gaat zijn om te koken. De kinderen zullen vooral willen spelen.

Ooit had ik een collega, die voor 500 EUR cadeautjes kocht. Per kind. Ik dacht dat ze gek was. Nu, een paar jaar later en nu ik zelf kinderen heb, weet ik het zeker. Stapelgestoord. Maar dat mag, het is haar geld. Maar ik snap er niets van!

Helaas kunnen we het alleen met mijn ouders vieren en niet met de rest van de familie, maar misschien is dat voor de kinderen wel net zo leuk of zelfs leuker.

Alle cadeautjes zijn gekocht in de periode september-november, dus december is nauwelijks een dure maand. Nu maar hopen dat de kindjes het niet te spannend gaan vinden! Fijne Sinterklaas allemaal…En zijn jullie ook zo blij als het weer voorbij is?

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

3 gedachten over “Sinterklaas: 70 EUR aan cadeautjes”

 1. Hier in Belgie komt de sint sinds jaar en dag op 6 december, dus het is nog niet voorbij ?
  Straks gaan we de Goedheilig man op straat een tekening geven en daarna volgt een soort videocall (ik wist niet dat de oude man zo goed was met moderne technologie)?
  Mijn kinderen zijn al iets ouder en als ze ouder worden geraak je niet zo snel weg met de goedkoopste kadootjes.
  Tienerdochter krijgt een zo goed als nieuwe duurmerk rugzak die ze heel graag wou en wat kleinere spulletjes voor erbij.
  Dochter twee krijgt skeelers en wat klein spul, kleuterzoon krijgt een grote lego set en een kleiner lego setje (in de loop van het jaar met korting gekocht). En natuurlijk krijgen ze alledrie de nodige snoep en chocolade enz.
  Ik denk dat we rond de 110-120€ kwijt zijn aan kado s en snoepgoed voor de sint van de drie kindjes samen.
  Best wel netjes vind ik zelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *