Social share & zonnerecord

Geldsnor!

Gister heb ik een plug-in geïnstalleerd zodat bezoekers mijn post kunnen delen. Mochten jullie dat willen.

Belangrijker: maart was een absolute topmaand qua zonneschijn en heeft een enorme hoeveelheid zonne-energie opgeleverd in Huize Geldsnor: 1310kwh! Ongelooflijk. Dat is de hoogste opbrengst sinds mei 2020 en dus meer dan enige maand van 2021.

Op twitter zag ik gister iemand claimen dat het zelfs meer was dan september vorig jaar. Duidelijk geen nerd zoals ik: maart heeft altijd meer opbrengst dan september. De zonneschijnduur en hoek zijn vrijwel identiek, maar de temperatuur ligt aanzienlijk lager. Qua maximum is een zonnige september een zomermaand. En een zonnige maart is al snel 10 graden kouder.

En omdat de opbrengst afneemt met het oplopen van de temperatuur, zijn februari en maart relatief en absoluut gunstige maanden.

April is wat minder begonnen …al heb ik stiekem genoten van de sneeuw (waar nu nog resten van liggen).

Maar helaas geen peren dit jaar: alle bloesem is kapotgevroren. En ik vrees ook voor de kiwi’s en andere verse uitloop…

Fijne zaterdag!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

6 gedachten over “Social share & zonnerecord”

 1. Hier geen schade aan de kersen of appels. De bessen hebben ook geen schade opgelopen. Dit komt o.a. omdat ik een relatief kleine tuin (80m2) heb, die is ingesloten door andere tuinen. Daarnaast heb ik me aangewend om in het voorjaar diverse emmers met water in de buurt van het fruit te zetten. Dit trekt de kou aan en zorgt ervoor dat de bloesem niet zo snel bevriest. Ook helpt het om als de bloesem al volledig open is, lantaarns met kaarsen in de bomen te hangen. Als er echt strenge vorst wordt gemeld in de bloesem periode dan pak ik ze in in grote container zakken (goedkoopste bij de Actio.) of fleece dekentjes / speciale doeken. Dit doe ik ook met de Japanse esdoorns bij mijn ouders. Deze zijn nl. relatief kwetsbaar.
  PS ik heb een speciale kersenboom. De Kordia valt onder de struiken. Hij wordt maximaal 6 meter hoog en kan heel erg goed gesnoeid worden.

  1. Ik ben niet echt fan van de nieuwe set kleurrijke knoppen die de aandacht van de inhoud wegtrekken. En over de content waar ik voor kom heen ligt. Bij het typen van deze reactie 3 clicks gemaakt omdat de links over het tekstvak liggen van het contactformulier.

   Al mijn mobiele browsers hebben al een share knop om artikelen te delen. Misschien een lokatie onderaan de pagina, aan het einde van het artikel?

   1. In principe staat het onderaan de pagina, maar ook links als balk – maar alleen bij schermen groter dan 783px.

    Deze plugin plaatst, voor zover ik kan nagaan, geen cookies (pas bij het delen). Met Ghostery kom ik alleen cookies tegen voor de advertenties & analytics. Zelf gebruik ik een ad-blocker.

 2. Woow, wat veel kWh heb je geproduceerd, dat is ruim 42 per dag! Met hoeveel zonnepanelen doe je dat?
  Mijn 8 zonnepanelen produceerden in de laatste 20 dagen van maart 109,7 kWh, dan vond ik ook al heel mooi!

  Hier nog geen schade aan mijn appel en kers. Hier in het “hoge noorden” waren mijn appelboom en kersenboom niet in bloei en ik ontwaar nog nauwelijks knoppen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *