Stiekem onderweg naar een record?

Geldsnor!

Deze maand gaat ontzettend goed, voor wat betreft de bezoekersaantallen. Ik zat zo eens wat rond te kijken, en ik dacht: hé, het zou zomaar eens een recordmaandje kunnen worden!

En het wordt spannend, dat moet ik direct toegeven. En misschien haal ik het nét niet. Maar als ik kijk naar de bezoekersaantallen t/m de 17e, dan kom ik uit op een prachtige 21.000 deze maand. Het huidige record is van november 2021, met een kleine 23.000. Dat moet haalbaar zijn.

Eerlijk gezegd vind ik dat bizar veel. Dus dank voor alle bezoeken, jullie allemaal. Want stiekem vind ik dat toch wel leuk. Overigens staat ook al vrijwel vast (nu al!) dat 2022 meer bezoekers zal trekken dan 2021. Een leuk feitje, toch? Natuurlijk kan er nog van alles gebeuren maar de eerste 3 maanden van 2021 leverden 40.931 bezoekjes op. En de eerste 3 maanden van dit jaar waarschijnlijk iets over de 61.000.

Maar er is meer!

Bronnen van bezoekers & tijdsduur

Heel veel bezoekers komen op mijn site via de blogroll van Aaf & Geldnerd. Dank daarvoor – en ook de tientallen andere blogrolls en links die ik inmiddels heb mogen ontvangen. Deze aantallen zijn niet gering en zeker de belangrijkste bezoekersstroom tot nu toe.

Maar ook het percentage wat via zoekmachines komt, via een zoekopdracht, is enorm gegroeid. Vorig jaar, in deze tijd van het jaar was dit 11.8%. Dit jaar is het tot nu toe meer dan 20%. Ook de tijd die mensen doorbrengen op de site is met 10% gegroeid.

En waar ik echt supertrots op ben: afgelopen jaar (2021) is deze site 7x opgenomen in Google Discover. Dat zijn de automatische nieuwsberichtjes die je op je Android-telefoon krijgt als Google je tof vindt. De logica er achter heb ik nog volstrekt niet kunnen achterhalen – maar het levert een berg bezoekers op: duizenden per dag in sommige gevallen.

Wat komt er nog?

Ik ben tegenwoordig een druk bezet man, dus heel grote analyses komen er momenteel niet aan te pas. Maar in ieder geval krijg je deze maand nog het financiële overzicht van februari, ga ik nog iets roepen over elektrische auto’s en hoe blij ik ben met deze zonnige maand. En zeer binnenkort ga ik iets posten over de “net present value” van een blogpost als “career-blogger” (waar dit blog zélf dus niet onder valt).

En uiteraard hou ik je op de hoogte van mijn vorderingen als ondernemer. Het doel voor dit jaar? Een ruime 250.000 bezoekers moet toch mogelijk zijn?

Maar eerst gaan we nu de zaterdag in: zwemles en een haag planten.

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

6 gedachten over “Stiekem onderweg naar een record?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *