Storm!

Geldsnor!

De nacht van woensdag naar donderdag was hier al vrij enerverend. De wind was fors aangetrokken. Nu moet je weten dat Huize Geldsnor diep in het binnenland staat. “Storm” is hier de definitie vanaf windkracht 5. Een nogal andere belevenis dan aan de kust of in de vlakke polders zullen we maar zeggen.

Maar de wind gierde om het huis. Zoonlief werd er zelfs wakker van, wat (lang verhaal kort) er in resulteerde dat ik op zolder ging slapen en hij in ons bed. De windrichting was behoorlijk ongunstig: precies over de lengterichting van het huis. Een beetje het gevoel van turbulentie in een vliegtuig als gevolg van meewind, heel anders dan windstoten die dwars op de kap staan.

Het zijn de momenten dat ik blij ben met onze ingegraven trampoline (hoe zwaar dat proces ook was, iets met een grindlaag…). En dat ik ons tuinhuis nogal “overtrokken” gebouwd heb en iedere dakpan gezekerd heb aan het dakbeschot. Die gaat (hoop ik) nergens heen.

Vandaag komt Eunice langs. Met windstoten die in mijn regio meevallen (tot 100km/h) en elders aanzienlijk meer. De energieverbruikers zijn hier “uitgesteld”, immers de wind begint nu pas aan te trekken aan de kust. En vanaf 14 uur rijden er geen treinen meer: een zeer grote elektriciteitsverbruiker. Ik ga mijn steentje proberen bij te dragen door pas dán onze energieverbruikers aan te zetten.

En Huize Geldsnor is in staat om vrij veel vermogen op te nemen :-). Verwarmen gaat met de airco (maar is met deze temperaturen nauwelijks nodig) en de auto trekt ook het nodige naar binnen. De elektrische vloerverwarming in de badkamer doet goed mee.

Als weerhobbyist kijk ik natuurlijk enorm uit naar dit soort dynamisch weer. Tegelijkertijd hoop ik voor iedereen dat de schade meevalt en leed achterwege blijft.

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *