Stropdas

Geldsnor!

Heel af en toe draagt Geldsnor een stropdas. Maar ik heb er zo’n hekel aan. Het zit voor geen meter en de enige mensen die ik vaak zie met stropdas zijn ambtenaren, politici en verkopers bij de Mediamarkt. Je begrijpt mijn afkeer: wie wil er een politicus zijn?

Maar zoals gezegd: heel soms moet het. Bij mijn bruiloft vond ik een witte stropdas gepast. En enkele jaren terug ging ik voor een eerste en belangrijke meeting naar Beijing. Beter “overdressed” dan “underdressed”.

Vandaag moet ik met onze directie naar een zeer grote klant. En stom genoeg heeft onze verkoopdirecteur geen “dress code” besproken. Dat had ik kunnen doen, maar dat was net niet mijn plaats. Of wel. Want nu zit ik om half zes in de ochtend met mijn stropdas omgekeerd te spijkerpoepen: hou het kreng uit je ontbijt. Het is me gelukt. Nu de belangrijke meeting nog…

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

6 gedachten over “Stropdas”

  1. Ik zou er een paar restjes aan laten zitten, mocht het uitlopen en je krijgt trek.

    Ik heb eerlijk gezegd nooit begrepen waarom die das zo nodig is. Vooral omdat de meeste mannen in een slechtzittend pak lopen en het niet bijdraagt. Daarbij kan ik me voorstellen dat het niet lekker zit.
    Succes met de klant!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *