Strubbelingen met de hond

Geldsnor!

In Huize Geldsnor hadden we altijd twee honden. Tot de eerste doodging, afgelopen december. Sindsdien hebben we er nog één. En hij is ook al een oudje.

En dat begint te tellen. Halverwege februari moest hij al een flinke gebitsreiniging ondergaan en zijn er wat kiezen getrokken. Ook loopt hij minder gemakkelijk, is hij stokdoof en is er heel veel spiermassa verloren.

Een kleine 2 weken geleden begon hij zomaar, opeens en uit het niets, mank te lopen. De oorzaak bleek te liggen in ontstoken schouderbladen. Vreselijk zielig, want hij had pijn. Maar met wat pijnstillers was het best te doen.
Nu moest ik afgelopen vrijdag terug voor controle. Het gaat een stuk beter, mede dankzij het rustig aan doen. Maar hij stinkt ook vreselijk uit zijn bek. Nu is het al een oude hond, dus echt heel gek is het niet. Maar toch direct even laten kijken.

En ja hoor…Hij blijkt een gezwel in zijn bek te hebben. Die hebben we inmiddels weg laten halen. Hij was er de hele dag van ondersteboven. Pas om 22:30 (10 uur na de narcose) is hij weer opgestaan en vanochtend wilde hij pas wat te eten hebben. Niet zo gek, nadat een tumor uit je kaak is verwijderd…Maar toch. Nu is het nog steeds een zielig hoopje hond. Lange wandelingen zitten er al een poosje niet meer in. Helaas is zelfs de tocht de oprit af al een behoorlijke uitdaging voor hem.

Ik vrees dan ook dat het een (snel) aflopende zaak is. We verwachten dat hij de zomervakantie niet zal halen. Het gaat zó snel. Een maand geleden was het nog een vitaal beest. Tot 2 maanden terug was hij nog nooit bij de dierenarts geweest (behalve voor de jaarlijkse inentingen).

Arm beestje.

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

3 gedachten over “Strubbelingen met de hond”

  1. Altijd triest als je het einde aan ziet komen. Het went nooit….. En laten lijden, dat wil je ook niet.
    Wij hebben net de “ronde” weer achter de rug…..2 oude schotse collies (broer en zus) en een heel oud paard van 34. Nu hebben we alles weer relatief jong (2 en 8 (honden) en 3 (paard) maar je weet het nooit….

    Ik ben 63 en we hebben ons hele leven al dieren gehad (honden, katten, kippen, varkens, geiten en paarden), dus ik weet wat het is.

    Als je oudje uit de tijd is, ga je dan een hondloos tijdperk tegemoet? Of komt er mettertijd nog een pup of een rescue? Wij hebben 2 rescue’s. Eentje uit Spanje en eentje uit Hongarije. Allebei jonger dan een jaar toen ze bij ons kwamen. Super met de kleinkinderen, super met de katten. Voor kinderen is het fijn om het een huisdier op te groeien. Dat zul jij ook wel gemerkt hebben bij jouw kinderen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *