Subsidie toegekend

Geldsnor!

Onlangs heb ik geschreven over de aanvraag van een subsidie voor het afkoppelen van de hemelwaterafvoer van de riolering. Ofwel: het regenwater wordt opgevangen op ons eigen perceel. Deze afkoppelsubsidie komt mooi uit, al waren we het eerlijk gezegd ook zónder subsidie van plan.

Nu is de subsidie toegekend! Deze wordt achter betaald, als we aan een aantal voorwaarden hebben voldaan:
1. De afkoppeling wordt uitgevoerd confrom de aanvraag en de afspraak gemaakt met de gemeentelijke afkoppeladviseur
2. De werkzaamheden vinden plaats binnen 6 maanden na afgifte van de beschikking.
3. We maken foto’s van de uitvoering ten bewijsvoering
4. We sturen die foto’s op.
Binnen 4 weken krijgen we daarna het geld uitgekeerd.
Maar dat geld is wel even een ander bedrag dan wat er op de website van gemeente stond! Daar was de subsidie beperkt tot 800 EUR. Maar, de beschikking is voor 1160 EUR. Dat is 8 EUR per vierkante meter, voor de volledige oppervlakte van 145m2 die we gaan afkoppelen. Hierbij laten we nog 20m2 buiten beschouwing, omdat we daar niet goed bij de HWA kunnen: die ligt op het perceel van de buren.

Het betekent ook een (behoorlijk) project voor mij, want het is heel wat graaf & bestratingswerk. Maar dat vind ik alleen maar leuk. Het maakt ook meteen dat we de voortuin verder kunnen aanpakken. Een deel van het water komt terecht in een nieuw te graven wadi in de voortuin. Daardoor ontstaan er hoogteverschillen. En door hoogteverschillen ontstaan er natuurlijk ook drogere en nattere plekken, en warmere en koelere plekken: bijzonder interessant als biotoop voor diverse planten en dieren.

Tevens hoop ik dat het een voorbeeld is voor de Bladblaasbuurman aan de overkant en dat zij ook iets anders gaan doen met hun Monuta-tuintje. Een utopische gedachte, ik weet het…

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

5 gedachten over “Subsidie toegekend”

 1. Wat een mooi project.
  Bij ons in de straat bijna alleen nog maar grafzerken en kunstgras. Zo verdrietig.
  Laatst nog een prachtige beukenhaag gerooid, mevrouw had last van de blaadjes in haar haar.
  Wat moet je dan nog zeggen??
  (Jonge mensen, met kinderen).

  1. Dat ze niet door de heg moet kruipen? Ik heb juist extra heg aangeplant. En sowieso verharding weggehaald. Maar veel mensen verwarren luiheid met efficiency, en onderhoudsarm met steriel. En daarna mekkeren bij de verzekering als de boel onderloopt, of dat het te heet wordt…

 2. Bedoel je niet de kattenbaktuin?

  Ik heb helaas geen voordeel bij het afkoppelen van de regenpijpen. Ik heb geen voortuin en achterom ligt de afvoer bij de buren.

 3. ‘Monuta-tuintje’ was een nieuw begrip voor mij, maar ik weet precies wat je bedoelt, want dat was onze tuin ook toen we dit huis kochten. Allemaal bestrating en hier en daar wat planten/boompjes in betonnen bakken. Heb al die bakken eruitgesloopt en zeker een kwart van de bestrating weer omgezet naar tuin.

  Helaas heeft onze gemeente geen subsidieregeling voor dit soort zaken.

 4. Gaaf! Je bedoelt dat achteraf betaald wordt (nu staat er achter).
  Voor de overbuurman ben je mogelijk geen inspiratiebron, maar voor lezers hier op je blog wel. Er zijn vast meer mensen die de stap willen nemen, maar niet aandurven. Ik benieuwd naar hoe het gaat. Leuk project!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *