Tegenstellingen

Geldsnor!

Sorry als je nu denkt een heel verheffend blogje tegen te komen. Maar nee, dit blogje gaat eigenlijk helemaal nergens over.

Maar ik ben een beetje gek, hoor ik wel eens zeggen. En misschien is dat wel zo. Maar heb jij nooit dat je een liedje hoort en denkt “daar klopt geen barst van”?

Eerder vandaag had ik “Ik heb je lief” via spotify in de auto. Ik heb een gratis account, dus echt vaak doordrukken gaat niet. Maar goed. Paul de Leeuw zingt op een gegeven moment: “ik heb je lief, 1001 nachten lang”. En de volgende zin? Dat één van zijn dromen “oud worden is met jou” en “ook na de AOW”. Daar kan ik dus niet tegen…! 1001 nachten is nog geen 3 jaar.

En nog zoiets: Eminem en “Stan”. Voor wie het liedje niet kent (schaam je!): het gaat over een nogal opdringerige fan, die contact zoekt met Eminem. En dat “hij de grootste fan is die hij ooit zal verliezen”. Elders in de text: zijn broertje vind ‘m nog toffer dan hijzelf. Wat? Dan ben je dus NIET de grootste fan. Dat is je broertje!

En zo zijn er meer gekke dingen. Iedereen kent Donald Duck en het grapje dat hij alleen een broek aan doet als hij gaat zwemmen. Maar wat dacht je van Mickey (een muis) die rondloopt met een hond (Pluto)? Of de neef Guus Geluk. Hoe kán dat een neef zijn? Guus Geluk is een gans!

Da’s nog niet zo erg, als je het vergelijkt met dat verhaal over het Stockholm-syndroom. Jep! Belle en het Beest. Hij houdt haar gevangen, en uiteindelijk vind zij het Beest wel een geschikte partner. Da’s toch raar?

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

7 gedachten over “Tegenstellingen”

  1. Ik denk dat je teveel stof hebt ingeademd van je verbouwing Geldsnor 😉

    Volgens mij is het een gouden regel dat je een liedje never nooit moet analyseren wat er nu echt gezegd wordt. Als het deuntje leuk is is het prima. Laat staan verhaaltjes ontleden…..

    1. Dan is het ook leuk om een liedje van Bløf te ontleden 🙂
      Ik weet niet of er tegenstellingen in zitten, maar er is wat mij betreft vaak geen touw aan vast te knopen…

  2. Ik neem m’n berichtje weer terug: ik ging er vanuit dat een kruising eend/gans niet mogelijk was. Maar dat kan wel. Aangezien Guus op een eend lijkt ga ik er vanuit dat hij zijn genetisch pakket van zn moeder heeft gekregen, dus eend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *