Telefoonabonnement verlengen

Geldsnor!

Het is weer zover: het verlengen van het telefoonabonnement. Traditiegetrouw hou ik het een en ander bij van mijn telefoongebruik. Vooral het dataverbruik. Nu is het zo dat ik een abonnement heb met 10GB data en onbeperkt bellen en sms’en.

Dat laatste doe ik nooit. Dat eerste zelden. Ik bel vaak met mijn vrouw, maar verder weinig afgezien van zakelijk verkeer. Data is vooral voor navigatie, Spotify en het luisteren van boeken.

Ik zou wellicht best kunnen verkleinen in mijn abonnement. Maar het brengt zo weinig! Het levert misschien een paar euro per maand op. Maar het zou stom zijn om dit abonnement vast te houden: ik heb sinds kort ook weer een mobieltje van de baas. Zo’n fruitmachine. Ik kan er weinig mee, maar deze is wel gratis. Die maar gebruiken dan als de belminuten of data op zijn?

Leuk om te vermelden: ik mocht voor een aanzienlijk bedrag een telefoon uitzoeken voor het werk. Dit heb ik gedaan: ruim binnen budget. Nu bleek dat deze nog aanwezig was van een ex-werknemer en al een poosje oud was. Geen probleem! Mijn zakelijke toestel heeft de zaak dus geen cent extra gekost en niet tot consumptie geleid.

Sowieso staat vast dat ik mijn eigen nummer voor privégebruik behoud. Een prima splitsing tussen zakelijk en persoonlijk. Wat zou jij doen?

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

7 gedachten over “Telefoonabonnement verlengen”

 1. Ik heb jarenlang met 2 telefoons gelopen en mijn privé en werk strikt gescheiden gehouden. Een heel enkele keer gebruikte ik de werk telefoon als hotspot. Ik zou dat weer zo doen. Mijn echtgenoot heeft tegenwoordig een abonnement bij Youfone voor 3 stuivers en een knikker met behoorlijk data. Als mijn abonnement afloopt ga ik daar denk ik ook heen. Wij hebben altijd Sim only. Een telefoon koop ik wel zelf.

  1. Ik heb al jaren een bundel van 4 euro met alleen bellen en sms. Ik zit meestal ergens waar ik wifi heb (thuis en op werk), dus ik heb bijna nooit internet nodig onderweg.

 2. Toevallig net een abbo afgesloten. Ik zat bij Vodafone met onbeperkt bellen en 10 GB data. Dat was 25 euro. Nu zit ik bij 50+ mobiel (mag volgens mij ook als je nog geen 50+ bent), met onbeperkt bellen en 5gb data en betaal het eerste jaar 6 en het 2e jaar 9 euro (twee jarig abbo en sim-only) Ik koop mijn telefoons altijd op Marktplaats voor rond de 200 euro.
  Vond het wel de moeite met het eerste jaar een besparing van 19 euro per maand en het tweede jaar van 15 euro per maand. (en nee, ik heb geen aandelen 🙂 )
  Heb mijn mobiele verbruik van het laatste jaar wel nagekeken, maar ik kom nooit boven 3GB uit. Gebruik hem voor navigatie, weerbericht, af en toe een spelletje en wat gedachteloos scrollen langs oa facebook 🙂

 3. Is dual sim een optie? Alles op 1 telefoon.
  Zelf heb ik alleen een privé telefoon met simonly van youfone. Daar kan ik met verlengen zelfs mijn bundels behouden voor minder geld. Is voor mij veruit de voordeligste optie.

 4. Sinds ’22 heb ik naast een zakelijke ook een privé telefoon. Gewoon om dingen te kunnen scheiden.

  Ik heb een sim-only met onbeperkt data en bellen en deel de MB’s met vrouw en kinderen die ‘kleine’ abonnementjes hebben. In combinatie met de vaste aansluiting en kortingen die dat oplevert, vind ik het voordeel erg klein bij de prijsvechters.

  Daarnaast heb ik het TV-kastje en het menu van één van die prijsvechters gezien/geprobeerd bij mijn zwager. Ik moet er niet aan denken…

  Telefoons kopen we los. Hoe vaak weet ik nog niet, ik ben nu met het tweede jaar van mijn fruitautomaat bezig. Ik verwacht de 3 jaar wel te halen, of er moet een doorschuifconstructie nodig zijn.

  Heb trouwens in huis alleen maar fruitautomaten, behalve mijn laptop. Vooral de parental controls zijn goed. Ik heb ook de nodige ervaring met de parental controls van het Google eco-systeem, die vond ik beduidend minder handig in gebruik.

 5. Kreeg bij m’n huidige werkgever geen telefoon meer, maar een bijdrage. Wilde zelf wel graag een nieuwe telefoon, die gekocht en m’n oude is nu m’n werktelefoon. Bewust geen dualsim.
  Ben op m’n werktelefoon op een lager abonnement gaan zitten, gezien het meeste bellen nu via teams gaat bij ons. Meestal heb ik ook wifi, maar indien nodig heb ik in principe voldoende data. Al met al kost het me minder dan ik als toelage krijg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *