Terugblik op 2022: het jaar van Geldsnor

Geldsnor!

2022 zit er bijna op. Ik schrijf dit bericht op vrijdagavond, 30 december. 2022 was voor mij persoonlijk een goed jaar: de kinderen hebben zich goed ontwikkeld, Lieftallige Echtgenote heeft het goed naar haar zin gehad op het werk en ik heb enkele leuke zakenreizen gehad en leuke vakanties & tripjes.

Maar ook verder “zakelijk” was het een goed jaar. Vroeg in het jaar heb ik de beslissing genomen om volledig ontslag te nemen, en vanaf juni werk ik voor mezelf als consultant/zzp-er en bouw ik samen met een compagnon een bedrijf op in een BV. Volgend jaar gaan we werken aan de uitbouw en uitrol hiervan, waarvoor we de eerste maanden zullen werken aan de (grote) financiële middelen die we nodig hebben.

Daar geven we ons een paar maanden voor; en anders zal ik waarschijnlijk weer in loondienst gaan. Dat weet ik nog niet zeker. Dit blog heeft de laatste maanden een leuke bijverdienste opgeleverd. Nee, bij lange na niet genoeg om van te leven. Maar wel genoeg om het vertrouwen te geven dat ik met een ander blog dat wél zou kunnen bereiken (waar het aantal bezoekers de afgelopen maanden explosief is gestegen). En dat is op zich erg interessant, met het oog op jonge kinderen en mijn tijdindeling.

Dit blog was hartstikke leuk dit jaar. Ik heb veel geblogd, en er is veel interactie geweest. Honderden berichten heb ik gekregen, tientallen emails en bijna 200.000 bezoekers. Dat had ik nooit durven dromen. Ik heb ook even Twitter geprobeerd, maar nadat de hofnar van de wereld dit heeft overgenomen ben ik direct gestopt.

Financieel was 2022 een jaar van controle, maar zonder spectaculaire groei. De woning is natuurlijk meer waard geworden. Mijn aandelen zijn waardevast gebleven. Mijn pensioenbelegging is minder waard geworden. En ik ben natuurlijk zoals ik eerder geblogd heb minder gaan werken (in loondienst) maar meer gaan werken (aan de opbouw van het bedrijf) waardoor mijn inkomen een forse veer heeft gelaten. Ik ben dan ook wel, dat in ogenschouw genomen, trots op de financiële prestaties van dit jaar. We hebben immers nog steeds onze financiële situatie versterkt en niet verslechterd. Niet slecht dus.

En volgend jaar? Dat zie je morgen wel. Of misschien maandag of dinsdag ;-). Fijne jaarwisseling, geniet er van!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

3 gedachten over “Terugblik op 2022: het jaar van Geldsnor”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *