Toch wéér een paar tientjes

Geldsnor!

Tsja. Ik hou alles bij, en ben ook blij met de kleine tientjes. Eerder schreef ik al dat een tripje dat ik voor het werk maakte een paar tientjes opleverde (al was het daar uiteraard niet om te doen). En in oktober schreef ik over Qassa, een website die ik gebruik om cashback te krijgen op artikelen die ik koop via enkele webshops, maar ook een kleine vergoeding biedt voor de mailtjes die ik lees. Sinds oktober 2020 is dit opgelopen tot 21.90 EUR. En dat is toch een mooie meevaller.

Maar het allermooiste vond ik het mailtje dat ik afgelopen weekend kreeg: iemand had mijn referral code ingegeven bij Corekees! Dat betekent dat ik een gratis boom kreeg twv. 20EUR (en die persoon ook), maar óók dat iemand dus meedoet aan dit initiatief! En dat vind ik eigenlijk nog wel het mooist. Op weg naar het planten van honderdduizenden of miljoenen bomen (je kunt meedoen, en als je mijn referral code opgeeft krijgen we allebei een boom gratis: CRKS_REF_0299_27549)!*

Is dit initiatief een oplossing voor het probleem van de wereld? Nee, zeker niet. Maar ik heb zelf niet voldoende ruimte om honderden bomen te planten om mijn CO2 te compenseren en heb al flink geïnvesteerd in het energiezuiniger maken van mijn woning en leefstijl. Deze investering (het zijn namelijk gewoon obligaties) is tevens een mooie diversificatie in mijn portfolio om deze minder “heet” te maken. Inmiddels zit ik op 26 bomen en een CO2 compensatie van 1144kg per jaar (25% van de CO2 van mijn huishouden voor de categoriën vervoer, verwarming en elektra)!

* ik weet niet wie het was, maar vandaag is de referral code weer gebruikt! Dank je!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

One thought to “Toch wéér een paar tientjes”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *