Tools & dingetjes

Geldsnor!

Gister las ik een blog van iemand en die vond ik wel interessant. In al zijn “naaktheid”. Naakt in de betekenis van “zonder opsmuk”. Ik kwam terecht op de pagina met “tools” die deze man dagelijks gebruikt.

En ik dacht: wow. Da’s het andere eind van mijn spectrum :-).

Dingetjes opschrijven

Ik heb geen whiteboards in huis, en zeker geen aquanote. Ik sta zelden tot nooit langer dan 1 minuut onder de douche. En ik schrijf nooit iets op. Met één uitzondering: als er iemand bij me aan tafel zit die later eventueel niet zou geloven dat ik het onthouden heb. Het dingetje is namelijk zo: ik vergeet nooit iets. Wel waar de boter staat, of waar mijn autosleutels liggen. Maar gesprekken, data (als in meervoud van datum), wachtwoorden: ik vergeet ze niet. Nooit.

Om diezelfde reden heb ik geen wachtwoordmanager en mag mijn browser geen wachtwoorden onthouden. Ik vergeet ze niet, dus waarom zou ik ze opschrijven, of in een wachtwoordmanager stoppen? Zodat iemand er mee aan de haal kan gaan? Gaat niet gebeuren.

Gadgets & electronica

Ik heb een Garmin VivoActive 3 en een HP Probook van mezelf. Die is gekoppeld aan een heel simpel toetsenbord en een eenvoudige muis. En een iyama G-Master G2230HS. Da’s het goedkoopste grotere beeldscherm wat ik kon vinden, en die is uiteraard gekocht in de TweedeKans bij Coolblue. En een Nokia 5.4. Mijn netwerk bestaat uit een serie TP-Link’s die een Mesh-netwerk maken. En ik heb een erader, maar dat is geen echte gadget… Einde gadgets. Er is geen printer, geen scanner, geen Apple-apparatuur of andere communicatie-apparatuur in huis.

We hebben wel een TV en een HD-recorder & een Blu-ray speler.

Ow, ik heb natuurlijk nog wel iets aan gadgets: een elektrische auto, een robotmaaier en een robotstofzuiger. En heel veel klusapparatuur: boorhamers, zaagtafel, waterpas-met-laser, cirkelzaag, heggenschaar etc. Klussen is heerlijk. En natuurlijk een grote PV-installatie die ik ook maar onder gadgets sorteer:-).

Sporten

Ik heb veel hardloop & fietskleding, omdat ik dat nu eenmaal doe. Ik heb dus ook 4 paar hardloopschoenen, een fietstrainer en een racefiets. En een mountainbike, vooruit. Overige trainingen doe ik met mijn eigen gewicht. Niets voor nodig verder.

(Social) media en podcasts etc.

Ik kijk geen youtube. Ik luister geen podcasts. Ik stream geen muziek. Nee, ook niet bij het hardlopen. Alsjeblieft zeg, ik ben niet aan de rand van het land gaan wonen om muziek te luisteren! Als ik hier het bos in loop is het gewoon stil, op de vogeltjes na. En soms een overstekend hert, een wroetend zwijn of een jagende vos.

We kijken vrij weinig series of films. Er is een Videoland-abonnement die we uitwisselen met iemand die een Netflix-abonnement heeft. Het belangrijkste is storytel, dat gebruiken we allebei veel in de auto.

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

6 gedachten over “Tools & dingetjes”

 1. Haha, ik heb ze nog niet niet uitgeschreven op mijn blog. Maar hoewel ik het eens ben dat onder de douche de beste ideeen ontstaan, onthou ik ze vrijwel altijd 😉 dus een Aquanote is nogal overkill ben ik bang.

  Maar zo zie je maar, er is altijd een baas boven baas 😉

 2. Whiteboards? Ik heb er zelfs 2! De ene aan de muur van mijn werkkamer, deze functioneert als prikbord met tekeningen en briefjes aan papa. Gezien alles wat erop staat/hangt, blijkt dit een veel dierbaarder bezit geworden dan ik ooit had kunnen inschatten! De andere is een Do-book. Het blijkt namelijk dat ik niet tegen ‘volle lijstjes’ kan. Lijstjes helpen dus niet zozeer tegen vergeten, maar vooral om dingen (er)af te krijgen.

  Qua gadgets ben ik redelijk voorzien. Sinds december heb ik twee telefoons. Ik scheid privé en zakelijk nu. Met al het thuiswerken (ik ben in twee jaar misschien 10 keer naar kantoor geweest) liep het teveel in elkaar over. Ik merk dat dit rust geeft. Tweede telefoon: goede investering! Verder een laptop van de zaak en deze privé aangevuld met twee 25″ QHD-schermen. Een Raspberry in de meterkast met p1-monitor en wat spul om lampen te kunnen bedienen/dimmen/timen etc. Allemaal vooral functioneel. Niet echt een gadget, maar mijn uitspatting/cadeautje aan mezelf is mijn motor. Welke ik, in lijn met met (financiële) filosofie, budgetvriendelijk zelf in OEM-topconditie houdt. Ik rijd genoeg, maar je zal nooit een spatje op mijn motor zien. Ik hou van de mechanica en die verdient goede zorg.

  Content: Spotify en Amazon Prime. Netflix is net weer uit, deze hebben we alleen rond de kerst een maand aan staan.

  Social media: Een paar blogs & podcasts… Qua platforms: 0,0. Daar ben ik in 2011 radicaal mee gekapt. Ik heb alleen nog linkedin en zelfs daar kijk ik nooit naar. Qua timemanagement was dit mijn beste beslissing ooit. Als mensen zouden weten wat het ze kost ten opzichte van wat het ze oplevert (in tijd, energie & emotie), dan zou niemand ze gebruiken. Sociale media platforms draaien voor >80% op massale algehele verveling. Leg dat ding weg en ga wat doen! (En heb je niets te doen? Dan is het lijstje in je Do-book te leeg!)

  1. Als ik niets te doen heb ga ik hardlopen. Dat doe ik ook wel eens als ik wel iets te doen heb. In de keuken hangen de kindercreaties, en een paar in mijn kantoor. Hier ook dierbaar.

 3. Fijn dat je alles onthouden kan.
  Wel een kleine maar…als je overlijdt, of ineens met hersenprobleem in ziekenhuis komt en niks meer kan duiden of kan vinden in je hoofd…kunnen je naasten nergens bij omdat je het nergens opgeschreven hebt. Dat kan lastig zijn. Voor die dingen waar ze wel bij zouden moeten kunnen dan misschien toch maar ergens wachtwoorden achterlaten en ergens te regelen wie je zaken mag behartigen als je hoofd niet goed werkt.

  1. Dank je. Alles wat belangrijk is, is dubbel: mijn echtgenote heeft hier ook toegang toe. In geval van gelijktijdig overlijden wordt het achterblijversdocument vrijgegeven door de notaris, waarmee met name de financiële zaken geregeld worden voor de kinderen.

 4. Een wachtwoordmanager is voor mij vooral belangrijk voor het principe dat ik unieke wachtwoorden per site gebruik. En honderden wachtwoorden van het soort ‘a3PDomtw8Pxji3’ onthouden, dat gaat mij niet lukken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *