Trainingsapps

Geldsnor!

Ik ben redelijk sportief. Niet zo sportief als ik zelf zou willen. Maar sportiever dan de gemiddelde Nederlander, denk ik.
Mijn favoriete sporten zijn fietsen en hardlopen. Voorheen liep ik 3x per week hard, en fietste ik 1 tot 2x in de week.
Maar hardlopen is voor iemand zoals ik lastig. Want ik ben nogal competitief. Ik wil mezelf altijd verbeteren. Zowel qua afstand, als qua tijd. Maar ik word een dagje ouder (ik ben nu 37), en mijn tijden verbeter ik dus niet zomaar meer. Voorheen liep ik 5km in 18 minuten, en op het moment ongeveer 24min op 5km. Voor mijn doen demotiverend traag.
En omdat ik al een poosje niet veel getraind heb, zit mijn maximale afstand rond de 10-13km. Voorheen liep ik (halve) marathons, en regelmatig >20km als training. Gewoon, omdat het kan.

Afgelopen zomer heb ik redelijk veel gefietst. Vooral in de bergen. En nu fiets ik ook weer regelmatig. Vorige week heb ik zelfs een zakelijke afspraak bezocht met de racefiets. 60km, toch mooi meegenomen.

Als ik buiten fiets doe ik alles met mijn Garmin horloge. Maar in de winter fiets ik eigenlijk alleen op de fietstrainer. De afgelopen jaren gebruikte ik Zwift als app. Maar nu heb ik besloten dit toch eens goed onder de loep te nemen.

En als alternatief heb ik er Tacx tegenover gezet. Waar Zwift meer leunt op een “game-ervaring”, leunt Tacx meer op de echte ervaring met echte filmbeelden. Een hele andere dynamiek, en veel mooier om te zien. Bovendien is Tacx 6 EUR per maand goedkoper dan Zwift.

Conclusie: ik ben recentelijk overgestapt naar Tacx, om in de winter lekker in de “echte” nepwereld te fietsen. En dat voor tientallen euro’s per jaar minder!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *