Unilever: dit kun je niet máken!

Geldsnor!

Stamppot. Ik hou er van. Het is één van de gerechten waarbij we doorgaans niet kiezen voor vleesloos. Spekjes er in, rookworst of iets dergelijks er bij.
Zo ook eerder deze week. Ik had hutspot gekookt. Lekker! We koken altijd voor twee dagen.
Dag 1 hadden we een stukje vlees er bij. Dag 2 hadden we een vegetarische rookworst er bij.

Bij het verdelen van de worst viel al op dat er een andere structuur is. Het snijdt wel érg makkelijk. Dochterlief neemt een hap en gretig nog meer. Ik neem een hap. En heb het gevoel dat de wereld vergaat. Een diep gevoel van walging komt naar boven. De smaak is onbeschrijflijk. Niet te nassen is nog te genuanceerd. Uitzonderlijk smerig is ook een understatement. In jaren heb ik nog nooit zoiets smerigs geproefd.
Hoewel ik me bewust ben van mijn voorbeeldpositie richting de kinderen kan ik het kokhalzen niet onderdrukken. Het is echt niet te doen. Vreselijk!

Nu moet je weten: ik eet normaliter álles. Er zijn dingen die ik niet lekker vind – en dingen die ik wel lekker vind. In allerlei landen heb ik vage maaltijden gehad, met hoogtepunten in China: varkenspoten (letterlijk de pootjes), kippenklauwtjes, allerlei soorten organen van hersens tot lever. Ogen, schapenballen, slakken en insecten. Ik ga dingen niet gauw uit de weg.
Maar dit! Ik krijg nog kippenvel als ik er aan denk.
Liefste Unilever, als mede-eigenaar zeg ik: dit kun je niet maken.

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

9 gedachten over “Unilever: dit kun je niet máken!”

 1. Nou, ze maken het al een tijdje en het is echt niet te nassen. Is ook in die paar jaar dat het op de markt is niet verbeterd.

  Het budget is waarschijnlijk gaan zitten in het prachtige reclame filmpje.
  Volgens mij is het ontwikkeld en getest door een afdeling en smaak panel dat en masse leed aan corona met langdurig smaak- en geurverlies en dit net als bij “De kleren van de keizer” niet durfden te zeggen.

 2. Ik vind ze ook echt niet te eten…en dat is niet omdat ik kieskeurig ben. Liever vleesloos eten dan zoiets op mijn bord. Gisteren een vegan mayonaise gebruikt, ik had al eens eerder vegan mayo geprobeerd, die was vies, dit merk was prima. Ik probeer echt vanalles wel uit, als ik het niet verder op wil maken gaat het naar een vegetarische buur. Maar zelfs die durf ik geen vleesloze rookworst te geven.
  Weet je wat ik wel eens doe met hutspot…nasikruiden erdoor! Dan heb je een lekkere pittige iets anders smakende hutspot en mis je het vlees en het kuiltje jus niet meer.

   1. De vegan mayonaise van Hellmann’s (ook Unilever) is echt vies. Net als de vegan rookworst van Unox en ongeveer even vies als de visloze tonijn in blik van Princes.
    Die yogonaise van de Lidl heb ik nog nooit geproefd, dat ga ik zeker eens doen! Remia Mayolijn vind ik ook lekker.

 3. On a different note, ik wil gewoon stamppot boerenkool kunnen eten. (Met of zonder vegetarisch rookworst.) Dacht met het seizoen mee en lokaal te eten door voor boerenkool te kiezen in februari. Bleek er niets meer in de supermarkt te liggen vanwege koude in Spanje. Hoezo uit Spanje?!? Noem me naïef dat ik me dat niet had gerealiseerd.

  1. Ben je niet in de war met bloemkool? Die is schaars en duur door kou in Spanje . Bloemkool is nogal moeilijk. Boerenkool kan erg goed tegen vorst.

 4. Nee, helaas. Het was echt de boerenkool die bij Jumbo op was om die reden. Net als bij Vomar en Lidl. Bloemkool was nog wel te krijgen. €2,49 per stuk. Daar eten we dan met 3 volwassenen en 2 kinderen van. En dan houden we nog over. Gelukkig geen kleine bloemkool dus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *