Vakantie geboekt

Geldsnor!

De kogel is door de kerk: de vakantie is geboekt! We hebben een compromis gevonden. Nog even een overzichtje van de wensen / eisen tav. onze zomervakantie:
“1. We gaan naar een camping. Daar is geen twijfel over mogelijk. En uiteraard met de sleurhut.
2. We willen niet zo lang als afgelopen zomer (toen hadden we een maand). Het zal nu 2,5 week zijn verwacht ik.
3. We willen niet zo ver rijden als vorige zomer (1200km waarvan de laatste 200 geen snelweg). Over de heenweg hebben we toen 2 dagen gedaan, na 2 weken zijn we verkast en op de terugweg waren het 2 lange dagen.
4. Het liefst zitten we in de bergen. “Bergen” betekenen voor ons gletsjers en sneeuw. Dit maakt de combinatie met de afstand wat lastig.
5. Voor zover het gaat een grote kans op “mooi” weer. Gelukkig gaan we niet wintersporten, want sneeuw ligt er niet in de Alpen.
6. Kunnen fietsen in de buurt (met kleine kinderen) is een pré. We gaan niet langs binnenwegen crossen met de fiets. Een “Voie Verte” is dus mooi. Of iets soortgelijks.
7. Kunnen klauteren en klimmen zijn een andere pré. Zwemmen regelen we wel op de camping.”

We hebben een plekje geboekt op een camping in Frankrijk, aan een meer. Puntje 1, 5 en 7 zijn afgetikt. Ook gaan we “slechts” 2 weken (puntje 2) en is de afstand net over de 900km (puntje 3). We zitten aan de rand van de bergen. Met een uurtje zitten we in het echte hooggebergte.
Dankzij de ligging aan een meer en hoe het hier is ingericht kunnen we ook voldoende fietsen (met kleine kinderen, ik fiets ook de Alpe d’Huez wel op). Puntje 6 is dus ook afgetikt!

We hebben ook voor de terugweg al een hotel geboekt met ruime parkeerplaats zodat we hier de auto met caravan en al een nachtje neer kunnen zetten en we niet in 1x terug hoeven te rijden.
Missie geslaagd!

Kosten? 727 EUR voor 14 nachten en 131 EUR voor 2 hotelkamers als overnachting (65,5 per kamer). Dat laatste is natuurlijk een stuk duurder dan doorrijden. Maar aan de andere kant is 130 EUR een schijntje tov. een echtscheiding!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

10 gedachten over “Vakantie geboekt”

 1. Ja, het is heel fijn én ook nog veiliger in het verkeer om een reisdag niet te lang te maken.
  Vroeger gunden we onszelf ook geen overnachtingsplek op heen- of terugreis, maar dat doen we nu wel. Veel fijner en relaxter.

 2. Hoi Geldsnor, ik mag heel graag jouw blog lezen. En ik zit altijd vol respect versteld naar jouw berekeningen te kijken. Maar nu de sleurhut. Jullie hebben een vakantie geboekt voor 2 weken op de camping. Gaan jullie verder ook nog weg dit jaar? Want ik ben benieuwd of je de aanschaf en de kosten voor de caravan er op deze manier wel uitkrijgt. Wij hebben ook een caravan, maar hebben meer verlofdagen (365! ?) en gaan er dit jaar maar 7 weken mee weg. Wanneer we bv naar Frankrijk gaan overnachten we ook op een camping. Hebben jullie weleens naar bv SVR campings gekeken? Er zijn er best veel in Frankrijk en ik denk dat jullie gezin dan ongeveer €30 per nacht kwijt zal zijn. Ik wens jullie in elk geval alvast een hele fijne en zonnige vakantie met de caravan, want dat is dan de allerleukste manier om van je vakantie te genieten. Met vriendelijke groet Mieke

  1. 2 weken andere accommodatie in het hoogseizoen kost al bijna 3000 euro… vorig jaar zijn we 5 weken op vakantie geweest in totaal met de caravan, dit jaar 3. De caravan kostte 6000 eur plus 270 eur stalling per jaar.

 3. Waarom overnacht je niet op een municipal camping? Je rijdt je auto met caravan erop, overnacht en bent de volgende dag weer weg. Je kunt zelfs op de heenweg een camping uitzoeken voor 1 nacht.
  Overigens is 727 voor 14 nachten wel echt goedkoop! 🙂

 4. “gelukkig gaan we niet wintersporten, want sneeuw ligt er niet in de alpen”, dit is volgens mij achterhaald. Er ligt niet overal evenveel, zeker in het dal, maar als ik snel online kijk ligt er vrijwel overal genoeg om te wintersporten.

 5. Als wij overnachtten, of zelfs parkeerden om ergens te eten, bleef er altijd iemand bij de auto/caravan. Het boevengilde weet die parkeerplaatsen met toeristen goed te vinden. Overnachten deden we de laatste keren inderdaad op een kleine camping op de route.

 6. hier ook altijd gekampeerd. voor onze zoon was dat wel zo leuk , altijd vriendjes te vinden. geen mega camping al jaren dezelfde camping vlak aan zee zodat onze zoon kon surfen en vaak dezelfde Franse en Spaanse kinderen zag. verder had hij niets nodig . ohh ja een ping pong tafel 😉 . en geen animatieteam of iets dergelijks . kinderen kunnen zichzelf best zelf vermaken.

  en tja als kind blij is zijn vader en moeder ook blij.
  nu onze zoon niet meer meegaat is voor ons belangrijk :
  – goede en veilige fietspaden
  – een ruime plaats (we hebben een grote tent)
  – en het liefst een camping waar zo min mogelijk Nederlanders zitten, wij vinden het leuk om , in ons geval met Fransen en Spanjaarden in gesprek te gaan.

  verder hoeven wij geen vermaak of winkeltje we fietsen s morgens lekker naar de bakker.
  de oesterman zit op loopafstand en willen we een lekker geitenkaasje dan fietsen we er gerust een uurtje voor om bij de boer.

  wel was (zeker vroeger) alles met een budget. we gingen 4 weken en daar hadden we 2500 euro voor .
  incl stageld , boodschappen , eventuele surflessen etc etc. benzine , tol dus echt alles. we geven liever een goed stukje vlees bij de bioboer uit dan dat we uit eten gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *