Vakantie geboekt en budgetten rond

Geldsnor!

Helaas ligt mijn laptop op de zaak, dus een berichtje via mijn telefoon.

Vandaag hebben we onze vakantie geboekt. Een tweetal weken in de Franse Alpen, net als dit jaar en eigenlijk vrijwel altijd (maar meestal wel op verschillende plekken).

Een belangrijk moment, want vrij bepalend voor onze budgetten. Kinderopvang, toeslagen en loon zijn grotendeels bekend. Al zitten er forse onzekerheden in. Zo is de marktsituatie op mijn werk dusdanig dat de CAO verhoging van januari wordt uitgesteld en ook individuele loonsverhogingen geen doorgang vinden.

Dat scheelt flink, maar met mijn salaris zal ik alsnog geen recht tot klagen hebben. En Lieftallige Echtgenote gaat er fors op vooruit middels 2 loonsverhogingen van 5 procent plus een periodiek.

Ook het nettoloon lijkt iets hoger uit te pakken en de energierekening fors lager. Immers, energie is goedkoper geworden en daarmee ook de btw tarieven die ik daarover betaal. Zelfs de energiebelasting op elektriciteit gaat naar beneden, terwijl die van gas juist stijgt.

De zorgverzekering zal ook goedkoper zijn. Dit jaar had ik aanvullende pakketten, maar aankomend jaar slechts de basis.

Wel zullen we fors investeren: dik 37.000euro aan warmtepomp en triple glas. Autsj, maar wel sterk gewenst.

Hoe ziet jouw budget er uit?

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

4 gedachten over “Vakantie geboekt en budgetten rond”

  1. Goede vooruitzichten geldsnor.
    Wij hebben pas fors geïnvesteerd in buscamper (weliswaar geen winst in euros te behalen:). We hopen er in april/mei/juni als vroegpensionados mee rond te kunnen gaan toeren en er veel plezier aan en mee te beleven.
    Onze budgetten zijn redelijk op orde, al hebben we na deze grote aankoop nog wel even
    wat in te halen. Maar dat komt vast goed.

  2. Hier vooral onzekere budgetten. De eerste maanden van het jaar zijn wel helder, met de dubbele huisvestingslasten van onze tijdelijke woning, en de nieuwe reguliere uitgaven voor onze auto’s. Verder gaat 2024 vooral afhangen van de verkoop van onze huidige woning en de aankoop van een andere woning.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *