Vakantie: geboekt

Geldsnor!

Vroeger, dat wil zeggen voordat we kinderen hadden, gingen we altijd op de bonnefooi op vakantie. Iets van te voren boeken deden we simpelweg nooit. Met een aantal uitzonderingen: op de bonnefooi een maand gaan hiken in Nepal bijvoorbeeld vereist wat planning en organisatie.

Plannen maken deden we wel. Ik hou van het maken van een goede planning en ben graag goed voorbereid. Maar ik raak bepaald niet in paniek als het allemaal anders loopt dan gepland. Met 3 kleine kinderen en een sleurhut achter de auto is het echter wel noodzakelijk om dingen vooraf te boeken.

Uiteraard gaan we naar een camping. Vakantie is voor mij kamperen – het liefst met zo min mogelijk comfort. Hier zit een bepaalde “trade-off” met het gezin. Lieftallige Echtgenote wil het liefst iets meer comfort. Vandaar de caravan, meer hoeft van haar ook niet. Zelf ging ik regelmatig de bergen in, met niet meer dan een rugzak, slaapzak, bivakzak en benzine-brander om wat eten warm te maken. Das war einmal, zouden de buren zeggen.

De campings zijn in Frankrijk. Eentje in de Alpen, de ander in de Provence. De “schade”? 1100 EUR in totaal voor 4 weken, iets minder dan 40 EUR per nacht. Ja, we gaan 4 weken. Ik ga niet alleen op vakantie, ik heb hier ook beroepsmatig nog wel een en ander te doen. Een kleine werkvakantie dus.

Nu is ook het grote plannen begonnen. Gewoon omdat ik dat leuk vind. Ik kan me avonden lang vermaken met het bedenken van routes in de bergen. Daarvoor zijn allerhande apps en sites te vinden, die ik allemaal probeer. Eens kijken waar ik de leukste routes kan vinden. Ik heb in ieder geval vast mijn geluk beproefd door mijn wensen ergens achter te laten. Zij doen een route-suggestie voor me, gebaseerd op hoeveel tijd ik heb en andere dingen die ik heb ingevuld. Ik ben benieuwd.

Heb jij nog plannen?

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

3 gedachten over “Vakantie: geboekt”

  1. Lekker! Maar kamperen is niets voor mij 😉
    Wij gaan zelf lekker in een woning zitten ergens in Nederland. Maar ook niet al te lang. Gewoon een weekje. De andere weken, tenminste ik denk dat we dan vrij zullen zijn, zullen we thuis doorbrengen en leuke activiteiten gaan ondernemen. Wat? Geen idee nog… We zien het wel.

    1. Ieder zijn ding. Wij wilden na een verregende zomer vorig jaar écht wel een grote zekerheid op mooi weer. Dus we gaan naar het zuiden. Helaas is de benzine een beetje duur nu, en dat zal vast nog wel erger worden.

  2. Ja, ik ga beide keren naar een stacaravan. Een keer met mijn ouders en mijn broer en vrouw lekker naar zee. En een keer alleen in de buurt van Zwolle. Zwolle was een goede aanbieding, anders had ik die niet kunnen betalen. Ik ben deels afgekeurd en heb dus een minimum inkomen waardoor vakantie een luxe is. Maar het buitenland komt ook wel weer eens een keer aan bod hoor. Daarvoor trekken de Alpen toch te veel aan me. Zo’n, zee en strand hoeft voor mij niet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *