Waarom je houten wasknijpers nodig hebt

Geldsnor!

Het was mij natuurlijk al eerder opgevallen. Maar ik heb er nog nooit een berichtje aan gewijd. En net stond ik in het zonnetje de was op te hangen en ik dacht: hé, laat ik daar eens iets over schrijven.

Waarover? Nou! Wasknijpers. Een essentieel onderdeel van energiebesparing en bezuinigingen. Want wasknijpers maken het gewoon nét wat makkelijker om de was op te hangen.

En nu heb ik 3 soorten wasknijpers: 2 verschillende plastic versies en houten wasknijpers. En de kop verraad het al: die houten wil je hebben. De plastic wasknijpers niet.

De reden is wellicht anders dan je denkt. Ik heb op zich niets tegen kunststof. Sterker nog, ik heb jarenlang gewerkt als inkoper van spuitgiet-delen: kunststof dus. Allerlei verschillende vormen en producten.

Maar afgezien van de vervelende milieu-aspecten van plastic hebben ze nog een heel groot nadeel. Ze verbleken onder licht…En daardoor worden ze broos, en na een poosje breken ze af.
Houten wasknijpers verbleken óók onder zonlicht. Hout is feitelijk een natuurlijke polymeer. Maar, het wordt niet broos. En ze breken dus niet af.

Conclusie: wasknijpers van hout gaan gewoon langer mee. En dus kopen wij alleen nog houten wasknijpers. En hangt de was nu lekker buiten te hangen!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

4 gedachten over “Waarom je houten wasknijpers nodig hebt”

  1. Wat dacht je van rvs wasknijpers. Ik gebruik deze met heel veel plezier. Ze zijn best wel duur, 20 stuks voor €9,95 excl.verzendkosten, maar voor alles geschikt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *