Was best even schrikken

Geldsnor!

Het is weer het begin van een nieuwe maand, en de Geldsnor ging even door de financiën heen. En schrok zich he-le-maal het leplazarus. Kanonnuhvoer, allememachies. Heeft de inflatie ons dan ein-de-lijk ingehaald? Meer dan 1000 EUR in een maand aan boodschappen, zónder dat ik het door had? Was ik dronken? Of was ik in al mijn deugdmenscherij dermate hooghartig geworden dat ik niet meer oplette?

Het zou kunnen. Ik heb wel vaker veel geld uitgegeven aan boodschappen. Onderstaande grafiek is een weergave van 4,5 jaar (vanaf 2018), en laat best wat uitschieters zien. De stippellijn is de trendlijn, die langzaam omhoog kruipt. Niet zo gek, want de kinderen eten steeds meer en het leven wordt nu eenmaal duurder. Maar dit is wel érg gortig.

Gelukkig bleek het mee te vallen. Vrouwlief had 2x Efteling-kaartjes gekocht voor anderen. Uiteindelijk ziet de grafiek er zo uit…Redelijk gelijkmatig, iets omhoog kruipend. Maar onder controle. Den Deugdmensch blijft tóch opletten.

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

7 gedachten over “Was best even schrikken”

 1. Ik haal de termijn niet uit de grafiek, maar van ca. €580 naar €750 per maand is toch €170 verschil. Ik kan me voorstellen dat dit voor huishoudens die aan het eind van hun geld nog een stukje maand overhouden wel degelijk een probleem is.

  Praat je over de lieftallige echtgenote, moet ik steeds denken aan Herman Finkers. Die zijn vrouw de mooiste vrouw van de wereld vind. Nou ja, in ieder geval in de straat. Althans, de even zijde.

  1. Ieder blokje is een maand (onderste grafiek) dus in totaal ruim 50 maanden, 4,5 jaar.
   4,5 jaar terug was onze oudste 2 en de anderen nog vloeibaar. Hij at toen wel met de pot mee, maar nog geen grote hoeveelheden. Inmiddels eten de kinderen bijna een brood per dag 🙂 en moet je er echt rekening mee houden. Het verschils is ruim 29% in 4,5 jaar. Een deel daarvan is uiteraard inflatie, gemodereerd door zelf beter op te letten. En de rest is “groei van het gezin”. Uiteraard als je het tekort komt is het buitengewoon waardeloos. Voor mij was het een meevaller omdat ik eerst schrok van die 1000 EUR :-).

   Herman Finkers is een bekende hier 😉

  1. Levensonderhoud zijn alle kosten gemaakt voor het huishouden: eten, drinken, schoonmaakmiddelen ed. en tegenwoordig hondenvoer (komt mee met de boodschappen).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *