Wat een grap: blunder van Greenchoice?

Geldsnor!

Er is natuurlijk veel om te doen geweest: de energieprijzen. Ook ik was (en ben) nogal verbolgen over de werkwijze van mijn hofleverancier, Greenchoice. Al klant zolang ik weet, zeker 12 jaar.

Goede interface, altijd goede prijzen. Geen gezeur. Tot nu. Wij hadden een vast contract tot en met 30 september. Daarin was gas vastgelegd op 0.78 eur per kuub en elektra op 0.12 tot 0.14. Inclusief ode en BTW en energiebelasting, ja.

De nieuwe tarieven zouden pijn gaan doen: 3.44 en 1.04/0.70 voor elektra. Maar toen bleek er vrij veel commotie te ontstaan en werd de keutel ingetrokken: de nieuwe tarieven zijn geldig vanaf 21 oktober.

Met het aflopen van ons vaste contract was het onduidelijk wat dit voor ons zou betekenen: logischerwijs zouden we in de variabele tarieven terecht komen, maar dan de oude.

Maar nee: het contract is gewoon verlengd tm de 21e!

Ze (Greenchoice) zijn me daarna alsnog kwijt: we stappen over naar flexibele uurtarieven. We hebben dus nog wat respijt.

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

One thought to “Wat een grap: blunder van Greenchoice?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *