Wat een kabaal! Eindelijk aan de zolderverbouwing begonnen…

Geldsnor!

Na een ruime 2 maanden vertraging bij de aannemer zijn ze gister eindelijk begonnen met het slopen van de schoorsteen. Triviaal klusje zou je denken. Waarom doe je dat niet zelf? De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik het best zelf zou kunnen. Maar ik wil het niet zelf…

De schoorsteen staat letterlijk centraal in de woning: op ongeveer 40% tov. de diepte (4m van de voorgevel) en halverwege de dakconstructie. Ofwel: het is een dragend onderdeel van ons dak. De spanten & gordingen steunen af op deze schoorsteen. Dat betekent ook dat de zolder nu grotendeels onbruikbaar is. In het voorste deel (of het achterste deel, eigenlijk, tegen de achtergevel) is mijn kantoor, maar om de schoorsteen heen kun je nauwelijks lopen. Het is 1.70 hoog aan beide kanten van de schoorsteen. Bukken dus!

De achtergevel, met schoorsteen in het midden.
Links een 3-in-1 dakraam, rechts een enkel dakraam. Daaronder staat mijn bureau.

Maar, met het verwijderen van de schoorsteen is er gewoon een hoogte van 255cm beschikbaar. En daarmee maar liefst 20m2 extra beschikbaar: de nieuwe slaapkamer van zoonlief. Op dat deel van de zolder hebben we al een 3-voudig dakraam geplaatst. Ook hangt er al een airco op onze zolder. Onderstaand fotootje komt van de website van Velux overigens.

Da’s echt fijn, zo’n studiodakraam!

Al met al wordt de zolder een stuk bruikbaarder de komende weken. Ik moet nog wel de elektra aanleggen, wandjes plaatsen, wandjes afwerken en vloeren leggen. Maar dan zijn we ook een heel eind klaar! Het zal nog wel een hoop werk zijn, en helaas ben ik momenteel ook bijna gedwongen om gewoon naar kantoor te gaan: werken met deze herrie is niet te doen…!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *