Wát een slechte ouders zijn wij!

Geldsnor!

Wij zijn echt monumentale prutsers in het ouderschap op sommige gebieden. Uiteraard bieden we de kinderen een warm nest, eten, drinken, liefde, gezelschap en leuke dingen om te doen. Maar op sommige gebieden zijn we zo georganiseerd als Hugo De Jonge met z’n aanpak van de coronacrisis: het is niet best!

Vorig jaar, de vrijdag dat de zomervakantie begon, werden we gebeld door de school. Zoon stond te wachten (gelukkig met een vriendin van ons), of we wel wisten dat de school om 12 uur uit was. Nee, dat wisten wij zeker niet…Stond in Ouderportaal. Tsja. Gemist, dus.

Zo hebben we vaker iets gemist: laatst nog stond ik op Goede Vrijdag op het schoolplein met Zoon, en hadden we volledig gemist dat het een studiedag was en de school dicht was. Maar ook hadden we een keertje een speciale schoollunch gemist, een lunch waarbij ze iets “lekkers” mee mochten nemen. Gelukkig had hij een plakje ontbijtkoek mee, was zijn eigen commentaar.

Onlangs ook een foutje gemaakt met de meivakantie. Ik heb ouderschapsverlof, maar het blijkt dat het geen vakantie is in de week van Koningsdag. Tsjonge. Totaal gemist. Kon ik de boel weer verzetten. Maar nog veel erger? We zijn er dit weekend achter gekomen dat we onze zomervakantie verkeerd geboekt hebben! Wij hadden de vakantie geboekt op basis van de schoolvakantiedata van de regio Zuid. Maar, wij wonen in de omgeving van Nijmegen. En Nijmegen heeft van oudsher een ander vakantieregime vanwege de Vierdaagse, ook al gaat die dit jaar niet door. Resultaat: onze zoon heeft geen vakantie tijdens onze vakantie en we hebben dus 1 week vakantie geannuleerd…

En we weten het. Ik weet het. We hebben een agenda. Een kalender. We schrijven het doorgaans ook gewoon op. Maar letten er niet altijd op. Prutsers!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

6 gedachten over “Wát een slechte ouders zijn wij!”

 1. Ach, zo ontdekte ik vorige week dat de meivakantie van de middelbare school en van de basisschool maar 1 week overlappen. Puber heeft een week eerder vrij dan de rest.
  Na een paar jaar ontdek je de logica achter studiedagen (derde paasdag enzo) en vakanties wel!

 2. Hoi, nu weet ik niet hoe oud je schoolgaande zoon precies is maar toch 5 jaar mag je de kinderen in Nederland thuis houden, geen leerplicht nog, vanaf 5 jaar mag je zonder opgaaf van reden 1 dag per week thuis houden…wellicht geeft dat wat ruimte?
  Of je zou kunnen overleggen met school 🙂 ( ik plak m ff voor jullie) Daarom biedt de Leerplichtwet een mogelijkheid tot vrijstelling. Ouders van een vijfjarige leerling mogen – in goed overleg met de directeur – hun kind maximaal vijf uur per week thuishouden. Mocht dit niet genoeg blijken te zijn, dan mag een directeur daar nog vijf extra uren vrijstelling per week bovenop doen

  1. Bedankt voor het meedenken. Onze zoon wordt 6 in november. 5 uur per week of 1 dag in de eerste week gaat net niet genoeg zijn om onze vakantie -probleempje op te lossen. Maar, het is opgelost (morgen meer).

 3. Mijn jongste zoon heb ik per ongeluk op een studiedag naar school gestuurd. Hij werd door juf weer netjes thuis gebracht. Ik was er nog.
  Hij heeft er geen trauma aan overgehouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *