Wat een soortenrijkdom

Geldsnor!

Toen wij enkele jaren geleden in dit huis kwamen wonen, was de tuin nogal eentonig. Gras met buxushaagjes. Dit hebben wij fors aangepakt: gestopt met het weghalen van bladeren, flinke borders en plekken voor het regenwater om weg te zinken.

Dit heeft samen met nieuwe aanplant gezorgd voor veel leven in de tuin. Enkele bomen en houtwallen doen wonderen.

Maar het mooiste is de wadi. Hierop watert het tuinhuis af en zorgt voor een flink natte bodem. Door blootstelling aan het zuiden en beschutting tov het noorden, westen en oosten ontstaat hier een warm en vochtig subklimaat. In een jaar is dit getransformeerd tot een paddenstoelen walhalla, egelparadijs en paddenverblijf.

Eldets in de tuin zorgen veel verschillende bloemen voor vlinders, bijen en hommels. En natuurlijk heel veel vogels. Eksters, duiven, mussen, merels, mezen, spechten, Vlaamse gaai, roodborstjes en soms een sperwer. Genieten, elke dag.

Ik hoop dat we hiermee iets nuttigs kunnen bijdragen. In ieder geval leren de kinderen veel, en is het erg rustgevend om allemaal te aanschouwen!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

2 gedachten over “Wat een soortenrijkdom”

  1. Dat klinkt goed, wat enorm leuk om te zien dat je in een paar jaar tijd zo snel de dingen ten goede kan veranderen. Wij hebben dat, inmiddels nu voor de tweede keer, ook gezien.

    Helaas is de keerzijde: als je na dertien jaar een oase achterlaat (na begonnen te zijn met een woestenij), een woningbouwvereniging die oase in slechts een maand weer kundig tot industrieterrein weet te transformeren…

    Wetende dat dit ging gebeuren heb ik zoveel mogelijk planten gered en meeverhuisd of uitgedeeld, maar helaas, alle egels, vogels, insecten etc. waren natuurlijk weer de dupe.

  2. Het leuke is dat dit in elke tuin kan. Hier hebben we inmiddels ook een hele `soap´ aan vogels in de tuin. Als we in de weekenden aan het verlate ontbijt zitten zien we hoeveel vogels er in onze tuin komen buurten. Er wordt heel wat afgefladderd.
    Prachtig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *