Wát een topmaand was november weer!

Geldsnor!

Voor de derde maand op rij heb ik het gepresteerd. En ja, daar ben ik een béétje trots op! Méér dan 20.000 bezoekers op dit blog! Sterker nog: met ruim 23.000 bezoekers was het de absolute recordmaand.
Tot nu toe dit jaar heb ik reeds 165.000 bezoekers mogen verwelkomen die heel dik in de 200.000 pagina’s gelezen hebben.

En dat vind ik leuk. De interacties, maar ook het vorm kunnen geven van mijn eigen gedachten en daar weer commentaar op krijgen. Ik geniet er wel van. Kost het veel tijd? Zeker weten! 90% vindt tegenwoordig plaats in de avonduren of in de ochtenduren, mooi om het reguliere werk heen.

Ondertussen is er nog geen sprake van opdrogende inspiratie, er staan al zeker 10 blogposts klaar in “concept” om uit te werken.

Maar ook op een ander vlak was het een topmaand: het energieverbruik. Onvermijdelijk wellicht op mijn blog. Maar nog nooit hebben wij zo weinig energie verbruikt in de maand november. Minder dan 1000kwh. Is dat veel? Ja, natuurlijk is dat veel! Maar het is wel 519(!)kwh minder dan vorig jaar.

Hierin zit het gros van de autokilometers én de verwarming. Die heeft grotendeels uit gestaan overigens. Vandaar de besparing. We hebben ook aanzienlijk minder gas verstookt. Vorig jaar verstookten we nog 45m3 gas, dit jaar iets minder dan 30m3. In 2019 was dit nog 164m3 en 1028kwh!

Dit alles heeft ook een flink effect op de energierekening. In december zal het voorschot van januari (~710 EUR) verrekend worden met de afrekening van november (-410!). In totaal dus 190 EUR. Maar daar kom ik nog op terug, want er is nog meer goed nieuws te melden daarover. Daarvoor wacht ik echter op de definitieve factuur (die komt over een kleine 2 weken), in plaats van mijn eigen berekeningen.

Ook op persoonlijk vlak was november een topmaand. Tweederde van alle kinderen in ons huishouden was jarig, en de rest deed het ook goed. We hebben geen ruzie gemaakt en toch veel goedgemaakt ;-). Man, wat hou ik van november!

Laat de winter maar komen!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

5 gedachten over “Wát een topmaand was november weer!”

  1. Beste geldsnor, ik lees u sinds kort.
    Veel consuminderblogs lijken op elkaar. Daarom lees ik er standaard maar 3. Zuinig aan en mijmeringen van Annemiek van Deursen en Eenvoudig leven (lees ik al heel lang).
    Uw blog voegt iets toe met de onderzoekjes die u doet, dat is een originele benadering en maakt dat ik beter begrijp hoe we nog energiebewuster kunnen leven.
    Met vriendelijke groet, G

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *