We gaan het hier anders doen

Geldsnor!

In Huize Geldsnor hebben we drie kinderen. 2 van hen zijn in de schoolgaande leeftijd, en de derde is nog geen 2.

Alle drie zijn ze naar hetzelfde kinderdagverblijf gegaan, 2 dagen per week. Heel leuk, aan de bosrand en op een boerderij. Maar ook 3km van huis. 6.5km retour en dus 656km per jaar.

Zonde, als je bedenkt dat we midden in een dorp wonen, naast de school, bso en kinderdagverblijf. Minder schattig en wereldwijs. Maar wel erg praktisch!

Want nu is het zo dat vrouwlief ’s ochtends de jongste wegbrengt en daar dus tijd aan kwijt is. Terwijl ze ook altijd laat thuis is omdat ze niet vroeg kan beginnen. En ’s avonds is het weer wachten op haar.

Natuurlijk kan ik de jongste wegbrengen, maar dat is weer haastgedoe met de andere 2.

We hebben dan ook bedacht dat het een groot operationeel voordeel is als ze dichtbij elkaar zitten en ik alles kan doen. En we maar 1 dag opvang organiseren ipv. 2 en de andere dag peuterspeelzaal wordt als ze 2 wordt.

Op die dag heb ik de andere 2 in de middag toch al thuis dus werken zit er niet in. Maar het scheelt wel bakken met geld. Sowieso minder opvang, maar ook minder rijkosten met ophalen enzo. Met 650km per jaar toch een dikke 100 euro.

Maar vooral heel veel tijd…lijkt me dus een goede keuze!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

6 gedachten over “We gaan het hier anders doen”

      1. Dat zou ik dan maar snel doen, want ook in ons dorp en dorpen om ons heen is het erg druk bij de kinderdagverblijven. Als je niet op tijd op de lijst staat, is het geluk hebben of de KDV / groep nog een plekje heeft op de dag of dagen die je wil.

      2. Ja, het zou kunnen dat het niet mogelijk gaat zijn. In dat geval ook geen man overboord, dan blijft ze waar ze nu zit. Gaat alleen ten koste van de efficiëntie, maar de status quo was “te managen”.

  1. Goed bezig, dat scheelt weer €100 en veel tijd. Wij dachten ook dat 4,5 km “maar” 4,5 km was. Totdat je het iedere dag twee keer moet rijden, plus clubjes etc. We hadden berekend dat ons dit zo’n 10.000 km zou schelen als we overal dichterbij zouden gaan wonen.

    Ben benieuwd of je nog plek kunt krijgen. Met alle tekorten lijkt het wel alsof afgelopen jaar ergens een zwart gat in de wereld is geweest, waarin mensen uit allerlei bevolkingsgroepen zijn gevallen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *