Weekendje weg “geldsnor-style”

Geldsnor!

Het afgelopen weekend hebben mijn Lieftallige Echtgenote en ik doorgebracht in een grote stad in het westen van het land, bekend van het Malieveld & het torentje. Nu moet je weten, voor zover het nog niet duidelijk was: ik heb een behoorlijke pesthekel aan steden. Ik ben er in best wat geweest, en eerlijk gezegd kunnen de meeste me nauwelijks bekoren. Te druk, teveel lawaai, stank, en veel van hetzelfde.

Maar we zijn er toch maar even uit geweest met zijn tweetjes. We hebben vrienden die dit elke maand doen, of elke week een vaste “date-night” hebben. Wij hebben dat soort dingen niet, en ook niet echt nodig. Ons leven is ook anders ingericht: we werken allebei niet fulltime en spenderen veel tijd samen. Met kinderen meestal, maar dat is uiteraard een bewuste keuze. We hebben geen “last” van ze en de “quality-time” die sommigen zoeken is voor ons geen vereiste. En we zijn al 22 jaar samen, dus ons recept werkt best prima.

Een weekendje Den Haag dus. Geparkeerd ergens buiten de stad, en daar een huurfiets gepakt. Lekker goedkoop: 40 EUR voor de zaterdag en zondag. Geen gedoe met uitzoeken hoe het openbaar vervoer werkt en gewoon overal naar toe kunnen op ons eigen tempo en eigen tijd. Niet wachten op een tram of bus, maar gewoon gáán. Een absolute aanrader!

Vervolgens ons hotel: een 4-sterren hotel midden in het centrum, vlakbij de Hofvijver. Kosten: exact 0 euro. Jep. Gratis! Volledig betaald van mijn punten. Ook een aanrader, al moet je er wel vaak voor op zakenreis. Alleen het ontbijt moesten we voor betalen, maar goed dat viel wel mee.

Verder nog lekker uit eten geweest (83 EUR), een puntzak friet op het strand (guilty pleasure, 8,50EUR) en een biertje bij een strandtent (9 EUR. Als je hier 4,5 EUR voor een pilsje vraagt en het is geen halve liter, dan heb je een uitdaging, maar in de Randstad krijg je schijnbaar een klein flesje als je bier drinkt?). En ’s avonds naar een comedyshow geweest (32 EUR).

Op zondag hebben we nog ergens wat gedronken en een gebakje gegeten (14.10 EUR). En al met al waren we dus voor 200 EUR voorzien: overnachting, de reis er naar toe (300km retour), fietshuur en uit eten & theater.

Wat ik verder van Den Haag vond? Nou, het Haagse Bos is verrassend mooi. De sjieke panden ook, en ook Wassenaar vond ik best aardig. Het strand. Tsja, een strand is een strand, of dit nu bij Haarlem is of bij Den Haag. Zand = zand. Ik heb er niet zoveel mee. Het duingebied rondom Wassenaar vond ik ook prachtig.
De winkelstraten? Afschuwelijk, zoals altijd. Een Apple Store als summum van consumptie en zinlose winkelruimte. H&M’s, de effing Primark, Zara en nog meer winkels van 13 in een dozijn die je overal ter wereld tegenkomt en ieder stadscentrum maken tot een wanhopige slagroom van door elkaar geklopte kneut.

Voor herhaling vatbaar? Zeker – tenminste, we gaan nooit 2x naar dezelfde stad, maar het is zeker dat ik na nog een aantal zakenreizen weer lekker met Vrouwlief ergens een hotelletje scoor. Voor noppes!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

5 gedachten over “Weekendje weg “geldsnor-style””

    1. Jazeker, ik ken die steden letterlijk uit mijn hoofd :-). In Deventer denk ik een keer of 40-50, Kampen een keertje of 30 en Zutphen een paar duizend keer. Iets met er gewoond hebben enzo 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *