#wijblijventhuismetkerst

Geldsnor!

Het einde is in zicht, zo lijkt het. Een einde aan de ellende die corona en al zijn maatregelen zijn. Tsjonge. De afgelopen maanden waren een zegen en een vloek. Een zegen omdat ik nog nooit zoveel tijd met mijn kinderen heb doorgebracht. Een vloek, vanwege de wanhoop rondom niets spontaan kunnen doen. Geen vrienden bezoeken (in groepen). Geen pubquizzen, barbeques, kerstdiners, met z’n allen zwemmen. Geen pasen, geen carnaval (nogal een dingetje voor De Snor!).

Maar nu lijkt het einde dus in zicht. En weet je? Ik hou me nog een paar maanden aan de regels. Tot ik gevaccineerd ben – en de mensen om me heen. Ik zou het zó’n blunder vinden om nu nog corona te krijgen. Tsjonge! 9 maanden aan alle regels gehouden, alle ontberingen doorstaan en onszelf van alles onthouden. No-way dat ik dit nú laat varen. Ik sluit me dus aan: #wijblijventhuismetkerst.

Zoals Merkel zegt: als dit de laatste kerst is die we met onze grootouders vieren, dan hebben we iets niet goed gedaan.

“Geloof” jij niet in corona en wetenschap? Helemaal prima. Maar wil je ook dán thuisblijven? Immers: zonder geloof in wetenschap kun je je niet verplaatsen met gemechaniseerd vervoer (allemaal dankzij “de wetenschap”). En jou vrijheid houdt op waar het die van mij beperkt. We danken u!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

2 gedachten over “#wijblijventhuismetkerst”

 1. Mijn oma is 90.. dit zou heel goed haar laatste kerst kunnen zijn. Zonder corona ook.

  En nu nog corona krijgen.. mijn zwager is agent, die heeft het 2 weken geleden gekregen. Op zijn werk.
  Nu corona krijgen omdat je loopt te shoppen of je in menigtes begeeft voor de lol.. ja dan ben je best een knuppel.
  Nu corona krijgen als agent of verpleegkundige. Of gewoon als je je aan de regels houdt toch ineens klachten krijgen.. daar is niets om je voor te schamen bij.

  1. Dat klopt – maar voor mij geldt dat ik géén kritisch beroep heb – en dat ik geen regels ga laten vieren met de haven in zicht.
   Het per ongeluk oplopen kan – maar dat wil ik niet “aan mezelf” te wijten hebben.
   De kans is ook bij mij groot dat het voor mijn grootouders de laatste kerst zal zijn. Opa is 94, en de grootouders van mijn andere kant 87 (dement) en 85 (heup gebroken). Ik heb ze in de zomer gezien, en verder vanaf hun balkon.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *