Wintertijd en winterklusjes

Geldsnor!

Vannacht is de wintertijd ingegaan. Een uur langer slapen hoor je dan op het nieuws. Mensen met kinderen weten dat dit niet waar is: het is wakker worden op dezelfde tijd, want hun circadiaans ritme is niet anders. Het is dus vooral een lange dag.

In deze tijd zijn er een ook allerlei winterklusjes. De tuin winterklaar maken: afknippen van bepaalde planten, snoeien van bomen en hagen en blad opruimen. Snoeien van hagen doe ik niet in het najaar: de wintervogels hebben beschutting nodig. De catalpas worden wel gesnoeid. Bladruimen is uiteraard een grapje. Waarom zou je?

Het is ook de tijd voor de grote wisseling. Zomerdekbed naar winterdekbed, zomerkleren naar zolder en de winterkleding in de kast. Buitenkraan afsluiten, de moestuin ruimen (grapje) en de ruitensproeier vloeistof bijvullen met de wintervariant. En natuurlijk de winterbanden laten monteren.

Fijne zondag!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *