Word ik “zo’n blogger”?

Geldsnor!

Zoals de vaste lezers gemerkt hebben, is het aantal berichtjes wat ik plaats aardig afgenomen in de maand juni. Ik vroeg het me onlangs in mezelf af: “word ik zo’n blogger”. Zo’n blogger die vol goede moed begint en het al snel laat doodbloeden? Ik ken er meerdere, die voortvarend beginnen maar al binnen enkele maanden afhaken. Ik weet niet waarom: want ze bloggen niet meer.

Zou het kunnen dat deze mensen met het idee om snel geld te kunnen verdienen een blog begonnen zijn? Of geef ik dan te weinig eer aan de motieven? Of ben ik te skeptisch? Of is het gewoon waar dat bloggen hard werken is?

Ik weet het niet. Ik blog voornamelijk om mijn eigen gedachten vorm te geven en te spuien. Ik vind het leuk om te schrijven, en ja ik vind het leuk als mensen reageren. Ik heb een aantal hele leuke, leerzame reacties gehad. En een aantal leuke artikelen geschreven, al zeg ik het zelf.

Maar, wees niet getreurd: ik ben vooral wat druk geweest. Ook dreigen de onderwerpen meer een herhaling van zetten te worden. Maar voorlopig ga ik gewoon door. Want ook al zit ik nog lang niet op de 16 miljoen, zijn er al wel mijlpalen in de buurt om te gaan vieren. Zo zal ik deze maand over de 100.000 sessies heen gaan (en natuurlijk meer “pageviews”). En voor de 6e maand op rij heb ik meer dan 10.000 pagina bezoeken gehad. En dat ondanks mijn lagere blogfrequentie.

Ook zal er nog een en ander te beschouwen zijn wanneer ik voor mezelf begin. En ik heb nog wat dingen om uit te rekenen, een zolderverbouwing af te maken etc.

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

2 gedachten over “Word ik “zo’n blogger”?”

  1. Op het laatst schreef ik een week vooruit. Toen ik een rond Australie voer met een cruiseschip had ij vijf weken vooruit geschreven.
    Toen ik na een e-mail van Zuinigaan weer ging schrijven, bleek mijn oude blog niet goed meer te werken. Een ander template via blogger. Dat blog kon ik niet geschikt maken voor smartphones.
    Ik schreef weer vooruit. Maar ik had geen doel meer, immers hypotheek afgelost,
    Na reserveringen voor onderhoud huis, vervoer enz, heb ik nu nog steeds een savings rate van 45%! En dan heb ik de extra bijdrage van mijn ontslag bv er niet eens bij gerekend.
    Op dit moment Twitter ik nog regelmatig. Ook prima.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *