WOZ-beschikking en aanslag gemeentelijke belastingen: check!

Geldsnor!

Hoppa! Geldnerd schreef er vorige week al over: het is weer zover. De WOZ-beschikking is weer binnen. Zelf heb ik daar ook al eerder over geschreven, met de verwachting dat er 20% bij zou komen. Maar, gelukkigerwijs heeft onze gemeente de financiën goed op orde en daardoor zijn de lasten niet gestegen (of worden de toekomstige lasten hoger). Maar hier geen blunders met landaankopen of verkopen, geen grootschalige ambities ter grotere glorie van een wethouder of burgemeester zijn ego.

Niets van dat alles! Mijn verwachting is verder niet helemaal uitgekomen: ik had verwacht dat de woningwaarde zou stijgen tot 525.000 EUR. Dat blijkt niet helemaal correct: het is uitgekomen op 527.000 EUR. Dit resulteert echter in een maandelijkse gemeentelijke belasting (en alles wat daar bij hoort aan lokale lasten voor riool etc) van 134.97 EUR per maand. Ik had gebudgetteerd met 135. Een keurige afwijking, als je het mij vraagt.

Dit betekent ook dat de schuld-marktwaardeverhouding is gedaald van 84.33% naar 73%. Dat gaat lekker snel! De maandelijkse lasten zullen dalen met ruim 20 EUR. Heerlijk!

Verder merk ik dat ik nog héél veel blogposts in concept heb staan, maar door het nieuwe werk daar nog niet helemaal aan toe kom. Het zijn lange dagen en ik ben ’s avonds zomaar gewoon moe. Een ongekend gevoel voor mij. Ik moet 100 namen leren onthouden, maar ook allerlei projecten waar we aan werken, de samenhang, budgetten etc. Een flinke taak, in een rol die nog niet bestond bij de organisatie.
Tel daar bij op de flinke reistijd en het georganiseer rondom de kinderen (buitenschoolse opvang, voorschoolse opvang, voetballen) en je kunt je wellicht voorstellen dat ik ’s avonds wat vermoeider ben dan eerder.
Maar het komt goed. Het blog is ook veel te leuk om te laten versloffen. Deze maand ga ik alwéér de 20.000 bezoekers aantikken en de interacties zijn bijzonder leuk. Bedankt voor alle comments en toevoegingen. Ik reageer niet op élk berichtje, maar lees wel alles!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

One thought to “WOZ-beschikking en aanslag gemeentelijke belastingen: check!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *