Zakenreis

Geldsnor!

De Geldsnor is weer op pad! Ik ben zomaar op zakenreis. Een echte, met afspraken met klanten en zo. Ik ben in een land waar op dit moment exact 0 COVID-restricties gelden, en ik moet zeggen dat dit zowel bevreemdend als bevrijdend is. Het speelt hier gewoon niet meer. Dat geeft hoop, want in dit land ligt de vaccinatiegraad nog iets lager dan in Nederland.

Een traditionele zakenreis voor mij is een altijd-saai-maar-altijd-goed 4-sterrenhotel met een fatsoenlijk ontbijt en goede bedden. Het liefst zo stil als mogelijk. Maar ik had wel een probleem: fantoomhuiltjes. Ik ben meerdere keren wakker geworden omdat ik dacht dat ik er uit moest voor één van de meiden. Vanzelfsprekend zijn die natuurlijk helemaal niet mee, dus was het zinloos wakker worden.

Als frequent zakenreiziger heb ik wel een aantal dingen ontdekt aan “de zakenreiziger”. Ten eerste is het voornamelijk mannelijk publiek. En de meeste mensen reizen alleen, zo ook ik. Dit leidt tot hilarische taferelen, als je er oog voor hebt. Zo is het een goed, wellicht onbewust, gebruik om met z’n allen dezelfde kant op te kijken. Dit voorkomt “awkward” blikken van de een naar de ander.

Tevens zit vrijwel iedereen continu op zijn telefoon tijdens bijvoorbeeld het eten. Alsof je verandert in een Gremlin door om je heen te kijken. Ik keek niet op mijn telefoon, maar las een boek. Dat is de op-een-na-populairste activiteit van het soort “zakenreiziger”.

Vandaag heb ik een lange dag voor de boeg met een aantal klantenbezoeken – en daarna een hele lange rit naar huis…

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

4 gedachten over “Zakenreis”

  1. Smartphones zijn heerlijk op zakenreis. Zeker als vrouw alleen op zakenreis als je niet de indruk wilt wekken dat je loslopend wild bent. Om dezelfde reden heb ik ook al heel wat boeken gelezen tijdens eenzame diners. Eet je alleen, laten ze je tussen je hoofdgerecht en je koffie alsnog 30 minuten wachten. Arg.

  2. Helemaal mee eens Nona. Ik ben ook een zakenvrouw die zeer regelmatig reist. Als ik alleen aan het eten ben in het hotel of airport lounge word ik regelmatig lastig gevallen. Zeer vervelende ervaringen gehad. Ik eet daarom regelmatig op mijn kamer. Hopelijk komt dat element van reizen niet terug!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *