Zin in de lente

Geldsnor!

Het wordt met grote stappen langer licht. Heerlijk. Ik bedoel: ik hou van de winter. Maar dan moet het wel winterweer zijn. Niet deze schimmelende drabkou met eindeloze wolkenvelden.
Natuurlijk hebben we een paar mooie zonnige dagen gehad aan het begin van de maand, maar toen was het wel koud in de ochtend. En in de middag waaide het guur. Nu heb ik gewoon behoefte aan zon & 20 graden.

Maar we gaan de goede kant dus op. ’s Avonds is het later donker, ’s ochtends vroeger licht en het verschil is per dag te zien. Ook de vogeltjes zijn weer volop bezig met vrouwtjes te veroveren en hun territorium af te bakenen. Het is hier een kakofonie van koolmeesjes, pimpelmeesjes, merels en duiven, afgewisseld met het gehamer van de Bonte Specht.

Ondertussen stroomt het van de regen terwijl ik dit schrijf. Saai, grijs weer. Het geeft me een opgesloten gevoel. Ook al kan ik prima naar buiten als het regent: het is toch wat minder uitnodigend. Maar we zullen het maar van de positieve kant zien: de grond kan hier nog wel wat neerslag gebruiken. Februari is grotendeels droog verlopen en het vocht van januari is al lang de bodem ingetrokken. Het is de eerste serieuze regen sinds ik begin februari mijn Wadi-project afrondde!

Gelukkig komt het vanzelf goed: de eerste warme dagen zullen weer hemels voelen en in mijn regio hebben we deze stukken eerder dan aan de kust of in het noorden. Even geduld nog dus!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

5 gedachten over “Zin in de lente”

  1. Hier ligt vandaag sneeuw en het sneeuwt nog steeds. Kleindochter Aaf is onderweg naar school 2x gevallen met de fiets en toen zijn ze verder maar gelopen! Het is nu 0,6 graad boven nul, maar de sneeuw gaat er niet van weg! Het is hier in het noordoosten weer eens de koudste plek van Nederland. Volgens het KNMI is het bij jou zo’n 10 graden warmer. Best véél vind ik!
    Door de sneeuw is het wel lekker licht buiten.

  2. Hier regent het en is het 6 gr. boven nul. En al die regen konden we hier in de Achterhoek heel goed gebruiken.
    De auto blijft wel staan en de boodschappen gewoon op de fiets gedaan. Wel met zo’n enorm flatteuze cape om.
    En de hele week een puber in huis gehad. Ziek. Hoofdpijn , buikpijn, hoesten, maar niet beroerd genoeg om de godganse dag op die mobiel te kijken. Hij kon af en toe wel even van de bank af om te kijken wat er te snaaien viel. Tjonge tjonge, dat kan de hele dag door eten.

  3. Terwijl ik jouw blog lees, is het hier nu voor het eerst echt winters. Het sneeuwde gisteren de hele dag en avond. Nu heerlijk buiten, het vriest licht en stralende zon. Hier houd ik wel van. Nadeel: gisteren gladde wegen en natuurlijk moest ik in de avond nog een kind naar een afgelegen klein dorpje brengen. Dan ben ik altijd weer blij dat iedereen veilig thuis is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *