Zo…die ingreep viel niet mee!

Geldsnor!

Zo, Geldsnor is weer een beetje in het land der levenden. Afgelopen vrijdag was het zover: mijn vasectomie. Ik zag er eerst huizenhoog tegenop, maar was uiteindelijk niet zenuwachtig. Het viel mee, aan 1 kant.

Maar toen kwam de andere kant. Kijk, nu is het zo dat ik voor de meeste lokale verdoving niet zo gevoelig ben. Dat heb ik al dikwijls meegemaakt bij tandarts en kaakchirurg. Maar in dit gebied is het next level. Ik heb hier al heel wat pijn meegemaakt.

En dit was net zo afschuwelijk. Krijsend als een klein kind heb ik de dokter gesmeekt te stoppen. Ik ben even flauwgevallen, en werd wakker badend in het zweet, met natte handdoeken rondom mijn hoofd. Het was niet alleen de pijn, maar ook een stuk herbeleving.

Ze wilde het nog 1 keer proberen, als het mocht. Anders zou ik naar de operatiekamer gaan onder volledige narcose. Nu ging het wel. Jeetje. Dit was letterlijk klote.

Het herstel valt nu mee. Ik lig al 2 dagen als lethargisch lui varken in mijn bed. Ik wil geen risico’s op complicaties of dat in ieder geval inperken. De arts zei dat ik zo rustig mogelijk aan moet doen. Dus dat doe ik dan maar.

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

17 gedachten over “Zo…die ingreep viel niet mee!”

  1. Sorry hoor maar of een bevalling zo lekker is om te ‘incasseren’!
   Moet een man één keer in dat gebied iets ondergaan en dan is het zwaar.

   Hoop zeker wel dat je gauw weer op de been ben.

   1. Typisch een vrouw. Alsof ik ergens zeg dat een bevalling wel een feest is? Nee toch? Of wel? Nee. Los van het feit dat het niet een keertje was (ik ben daar vaker geopereerd).
    Er is geen enkele manier, en geen enkele noodzaak, om het met elkaar te vergelijken.

   2. Wat een onzin!
    Er zijn vrouwen die 3 dagen over een bevalling doen en er zijn vrouwen die in 5 minuten een kind baren en 3 dagen later weer op de fiets zitten.
    Bovendien ken je iemand zijn voorgeschiedenis niet.
    Het is niet nodig en bovendien respectloos om medische zaken met elkaar te vergelijken.

   3. Na de bevalling van ons tweede kind reden we naar huis. Maxi-cosi achterin, Zoonlief bij schoonouders. Nog voordat we bij de 2e rotonde waren na het ziekenhuis zei ze al: “Dit wil ik best nog eens doen!”.

    Ze heeft de laatste 2 bevallingen als heerlijk ervaren. De eerste was ook prima, al duurde het 27 uur en werd ze ingeleid & ruggeprik.

    Anderzijds ken ik ook dames voor wie bevallen een traumatiserende ervaring is geweest. Zelfs bevallen is dus niet in 1 categorie te plaatsen.
    Maar ik heb nog geen man ontmoet die het prettig vind om een gedraaide bal te hebben of een onverdoofde vasectomie…

 1. Wat goed dat je het gedaan hebt!
  Gelukkig is het nu achter de rug. Ik hoop dat je snel zult herstellen.
  Doe kalm aan en trek je niks aan van wat een ander er van vindt.

   1. “Typisch een vrouw”? Wat een seksistische opmerking. Alsof alle vrouwen zo’n opmerking zouden maken.

   2. Als een man pijn heeft wordt dit regelmatig gebagatelliseerd door vrouwen met een dergelijke opmerking.

   3. Beterschap Geldsnor! Heb hetzelfde een tijd geleden ook ondergaan. Niet met veel pijn, maar wel allerlei complicaties achteraf. Hopelijk heb ne daar geen last van.

 2. Pijn kan én mag niet vergeleken worden voor de één is een vasectomie een ‘peulenschil’ voor de ander een lange weg van pijn. Ik ben een vrouw en heb een hoge pijngrens behalve bij de tandarts hij hoeft maar te wijzen of het doet al pijn. Daarover moet ik vaak horen (niet van de tandarts) dat ik mij niet aan moet stellen. Overigens is pijnbeleving ook per ingreep anders het hangt ook af van spanning en angst. In ieder geval wens ik je beterschap.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *