Zomervakantie 2023: we hebben géén idee!

Geldsnor!

Het is inmiddels al weer januari. En de tijd komt er weer aan dat we na mogen denken over de zomervakantie. Want op vrijdagmiddag 14 juli, om 12 uur, is het weer zover: de zomervakantie begint dan.
Een heerlijk, doch ook akelig vooruitzicht: immers al méér dan de helft van het jaar zit er dan op en ook al een aardig deel van de zomer. Aan de andere kant is het nu grijs rotweer, waarbij er af en toe wat regen valt maar nooit veel.

In vorige jaren wisten we altijd al wel waar we naar toe wilden op vakantie. Vaak hadden we zelfs al geboekt. Maar dit jaar hebben we echt geen idee. Een aantal criteria:
1. We gaan naar een camping. Daar is geen twijfel over mogelijk. En uiteraard met de sleurhut.
2. We willen niet zo lang als afgelopen zomer (toen hadden we een maand). Het zal nu 2,5 week zijn verwacht ik.
3. We willen niet zo ver rijden als vorige zomer (1200km waarvan de laatste 200 geen snelweg). Over de heenweg hebben we toen 2 dagen gedaan, na 2 weken zijn we verkast en op de terugweg waren het 2 lange dagen.
4. Het liefst zitten we in de bergen. “Bergen” betekenen voor ons gletsjers en sneeuw. Dit maakt de combinatie met de afstand wat lastig.
5. Voor zover het gaat een grote kans op “mooi” weer. Gelukkig gaan we niet wintersporten, want sneeuw ligt er niet in de Alpen.
6. Kunnen fietsen in de buurt (met kleine kinderen) is een pré. We gaan niet langs binnenwegen crossen met de fiets. Een “Voie Verte” is dus mooi. Of iets soortgelijks.
7. Kunnen klauteren en klimmen zijn een andere pré. Zwemmen regelen we wel op de camping.

Het liefst gaan we naar Frankrijk. Met als nadeel dat we daar de berggebieden al op ons duimpje kennen. En het is nét iets te ver weg (de échte bergen). Zwitserland is duur, Italië te ver weg. In Oostenrijk en Duitsland heb ik niet echt een vakantiegevoel. Te vaak geweest voor het werk.
Bovendien zijn de mooiste Oostenrijkse bergen ook over de 800km, wat al snel 12 lange uren in de auto zijn.

Gelukkig hebben we nog even de tijd om er over na te denken 🙂 Wat ga jij doen in de zomer?

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

10 gedachten over “Zomervakantie 2023: we hebben géén idee!”

 1. Wij gaan in mei/juni naar Chania op Kreta. De kinderen gaan hun eigen gang dus we hoeven niet meer in het hoofdseizoen. We boekten een appartement. We gaan een aantal keren wandelen in de bergen (Lefka Ori) en verder ook lui op het strand.
  In juni ga ik ook een weekje met mijn moeder naar Benidorm. Nu in een appartement met ontbijt. Als kind ging ik er regelmatig met mijn moeder naar toe. Onze Spaanse vriendin vind het helemaal niets en dat is natuurlijk waar. We gaan elke dag even naar het strand en wandelen verder veel. Langs alle bekende plekjes. Daar geniet mijn moeder van. Ik ga graag met haar mee.
  Geen inspiratie voor jou, wel een fijn vooruitzicht voor mij.
  Wij zijn met de kinderen in Tsjechië geweest. In het Reuzengebergte en aan het Lipno meer. Ook bergen en veel te doen (rodelbaan, wildwater kano etc). Wellicht te ver.

 2. Wij gingen tot voor Corona naar Parga het vaste land van van griekenland eerst door corona niet geweest nu door de gekte op het vliegveld daar hebben we geen zin in. In maart weekje naar de Eifel en in Juni naar de Allgäu 5 km van Oostenrijk vaak geweest maar blijft mooi. Voor de rest zijn we een beetje saai durf vaak niet ergens anders heen omdat we bang zijn dat het tegenvalt.

  1. Het is inderdaad prachtig daar. Vlakbij de Mt Blanc zou ik het niet noemen, maar ik ken Chamonix op mijn duimpje (daar ben ik zonder overdrijven denk ik al 30x geweest).
   Annecy staat op het lijstje, dank je!

 3. Helemaal niets! Niet op vakantie want we hebben wel andere zaken aan ons hoofd op dat moment (baby). Dus lekker thuis lekker in de tuin en in de omgeving met onze dochter en baby een nieuw ritme vinden.

 4. Wij weten het ook nog niet. Mooie natuur is belangrijk. We zoeken een stuk of 3 mooie complete huisjes/ appartementen voor een week met goed uitzicht en betaalbaar. Liefst Noorwegen/ Zweden dit jaar. Komt er op tijd niks langs, dan wordt het weer Oostenrijk. Vorarlberg/ Tirol. Dichtbij en prachtig en voordelig. We zitten gelukkig niet vast aan het hoogseizoen. Dat scheelt alles. We hebben altijd een een vast budget voor de 3 weken vakantie. Hoger gaan we niet. Het beperkte zich tot nu toe tot Scandinavië, Engeland, Schotland, Wales, Ierland, Duitsland, Polen, Slovenie, Frankrijk en Oostenrijk. Onze 4 kinderen hebben met hun kinderen gezamenlijk twee sleurhutten. Het ene gezin brengt de caravan, de andere familie brengt hem mee terug. Altijd een gezellige drukte bij de planningen. Mijn man houdt niet van het campingleven, anders mochten wij die ook gebruiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *