Zou die keuken nog eens af komen?

Geldsnor!

Eind oktober 2021 was het zover: de keuken werd eindelijk geplaatst. Eindelijk, omdat de plaatsing was uitgesteld zodat de ovens er zeker zouden zijn. Die zouden geleverd worden in week 38.

Dit als het gevolg van de leveringsproblematiek in de supply chain van bepaalde witgoed-merken. Maar, eind oktober werd de keuken geplaatst met één oven, in plaats van de bestelde 2 ovens. Behoorlijk balen dus. Nog meer balen: in december kregen we te horen dat de leverancier zelfs geen leverdatum voor het nieuwe jaar wilde toezeggen.

Ondertussen was ook de achterwand nog niet geleverd en was er iets mis met de koelkastdeur. Dat laatste was overigens mijn eigen stomme schuld, maar dat geheel terzijde.

Vorige week woensdag was het dan zover. Opeens! ’s Ochtends ging mijn telefoon. De oven was “plotseling” geleverd, en of ze die in de middag even konden plaatsen. En dan ook meteen de koelkastdeur.

En zo geschiedde: de keuken is nu vrijwel helemaal klaar. Vrijwel, maar niet helemaal. We wachten namelijk nog steeds op de levering van een klein stukje achterwand, die bij de vorige levering beschadigd is geraakt. Die wil ik wel hebben uiteraard!

Nu is het onze keukenzaak ook wel er aan gelegen om deze zo spoedig mogelijk te leveren: 10% van de factuur staat nog open. Pas na oplevering mogen ze die factureren, en zonder de bestelde achterwand is het niet opgeleverd.

Spannend dus, of dat deze maand gaat lukken. De beschadigde achterwand is op 7 januari opnieuw besteld, en normaliter is dat 3-4 weken wachten. Ieder moment dus. Maar februari moet in ieder geval haalbaar zijn.

Dán pas hebben we onze keuken helemaal af…En dat terwijl deze bijna een jaar geleden besteld is! Het krijgen van een kind gaat sneller, inclusief het gehele productieproces.

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

4 gedachten over “Zou die keuken nog eens af komen?”

 1. Niet correct….. het zelf maken van een kind gaat wel sneller, maar het krijgen van een kind heeft bij ons bijna 7 jaar geduurd, vanaf eerste aanvraag tot het moment dat we ons kind kregen.

  1. Eens. Ik had ervoor getekend, kind binnen een jaar. Bijna twee jaar verder, zonder zwangerschap.

   Keuken ging wel iets sneller dan dat.

   1. Inderdaad. Een keuken is voor veel stellen haalbaarder dan het vervullen van een kinderwens. Wellicht was dat bij Snor geen probleem, drie keer zelfs, maar voor anderen een levenslang gemis. Zulke vergelijkingen worden te pas en te onpas gemaakt, naar ik aanneem onbewust, maar des te confronterend voor anderen.

   2. Ik had ook de draagtijd van een ander dier kunnen nemen. Feit is dat een vrouw ongeveer veertig weken zwanger is. Alle mitsen en maren over het zwanger kunnen worden hebben daar voor mij niets mee te maken. Dat was de vergelijking.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *