Zuinig: lid geworden van de bibliotheek

Geldsnor!

Recentelijk heb ik een nieuwe Ereader gekocht, omdat ik mijn vorige in het vliegtuig heb laten liggen. Lang geleden, toen vliegen nog kon…

Maar ik heb geen boeken voor op de Ereader. Ergens had ik vroeger een usb-stick met duizenden boeken, maar die is ergens waar ik niet weet dat ie daar ligt. Nu ben ik al jaren lid van storytel en heb ik al honderden boeken geluisterd. En zij hebben ook ebooks. Maar helaas niet voor op de ereader.

Toen heb ik gekeken naar koboplus. Mafkezen, 14€ per maand. Nee, dat dacht ik niet. Zoveel kom ik niet aan lezen toe op het moment. Toen had mijn vrouw een gouden idee. Waarom word je niet gewoon lid van de bibliotheek? 53€ per jaar. Geld, zeker. Maar wel een voordelige optie en ondersteuning van lokale faciliteiten.

Dus dat heb ik gedaan!

(overigens, de eerste twee weken van mei heb ik vakantie. Mogelijk dat ik wat minder blog of reageer. Een aantal blogs staan ingepland zoals deze, die al donderdag geschreven is.)

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

3 gedachten over “Zuinig: lid geworden van de bibliotheek”

  1. Ga je plezier van hebben.
    Afscheidscadeau was een ereader. In het vliegtuig klaagden mensen over het licht van de reader. Vond het lastig om boeken op te zetten ook.
    Ik lees gewoon op de iPad, geen klachten meer in het vliegtuig. Vlieg niet vaak, maar in dat jaar vloog ik naar Sydney Australië en naar Malaga. Het was een geweldige vakantie, van vele weken rond australie op een cruiseschip. Een wens van jaren.

  2. Ik lees zowel E-books als papieren boeken via de bieb. Ik ben heel blij met mijn lidmaatschap! Het kost me 57 euro per jaar en dat haal ik er gemakkelijk uit!
    De papieren boeken reserveer ik als blijkt dat het boek dat ik wil lezen niet als E-book beschikbaar is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *